Sport

0

Rolan Garos: Novak pobedio Molčana i Vajdu

Autor: Mira Popović

Izvor: Novi magazin

Rolan Garos: Novak pobedio Molčana i Vajdu

Izvor: Beta/AP

Srpski teniser, svetski broj jedan Novak Đoković pobedio je danas u drugom kolu Rolan Garosa Aleksa Molčana iz Slovačke sa 3:0, po setovima 6:2; 6:3; 7:6, i plasirao se u treće kolo pariskog grend slema.

Molčan ima 24 godine, profesionalno igra od 2015. godine i zauzima 38. poziciju na ATP listi, što je dosad najbolji plasman u njegovoj karijeri. Kada je prošle godine izgubio u finalu turnira u Beogradu od Đokovića, bio je 255. igrač sveta.

Aleksa Molčana trenira njegov zemljak, bivši Novakov trener Marjan Vajda, zbog čega su mnogi današnji meč opisali kao „Đoković protiv Vajde“. U prvom setu, koji je započeo pomalo nervozno, Novak je napravio dva brejka, u četvrtom gemu za 3:1, i u osmom gemu za 6:2 i dobijanje prve runda meča.

Novak je u drugom setu napravio jedan brejk, za vođstvo od 4:2, posle čega su protivnici dobijali svako svoj servis, tako da je set okončan rezultatom 6:3 u korist Novaka. U trećem odlučujućem setu, obojica igrača napravila su po jedan brejk. Set je dobio Novak u taj brejku s rezultatom 7:6 (7:4).

Novak je posle meča izjavio da je zadovoljan svojom igrom i zahvalio se publici na podršci koju dobija na svom omiljenom turniru u Parizu. Posebno je skrenuo pažnju na vremenske uslove u kojima je igran danasnji meč, rekavši da zbog vetra nije uvek bilo lako da se koncentriše na lopticu. Za svog protivnika Đoković je rekao da ga poštuje, da bi ubrzo potom dodao: „Nadam se da je ovo prvi i poslednji put da igram protiv Vajde.“ Đoković će u narednom, trećem kolu igrati protiv boljeg u meču između Aljaža Bedenea (Slovenija) i Pabla Kuevasa (Urugvaj).

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR