25. maj  2022. 13.04  →  17.58 | Izvor: RTV (Sanja Macut)

Slovački ambasador posetio Radio-televiziju Vojvodine

NOVI SAD -

Slovački ambasador u Srbiji Fedor Rosoha posetio je, danas, Radio-televiziju Vojvodine. On je sa zamenikom generalnog direktora pokrajinskog javnog servisa Jožefom Klemom razgovarao o konkretnim koracima za unapređenje saradnje, poput pokretanja meseca slovačkog filma i meseca slovačke kulture na programima RTV-a.

video icon

„Drago mi je da Ambasada Republike Slovačke ima dobru saradnju sa Radio-televizijom Vojvodine i nadam se da će saradnja sa Republikom Slovačkom i Evropskom unijom, u budućnosti, biti još svestranija i na višem nivou“, izjavio je ambasador Republike Slovačke u Srbiji Fedor Rosoha.

radio, televizija, vojvodine, rtv, javna, medijska, kuca, nova, zgrada, radio, televizije, vojvodine

Slovački jezik je jedan od 16 jezika na kojima RTV emituje svoj program, te je odlična saradnja sa Radio-televizijom Slovačke od izuzetnog značaja.

„Naša delegacija za tri dana ide u Slovačku radi razgovora o daljem razvoju dvosmerne saradnje. Sa jedne strane, Radio-televizija Slovačke nama ponudi programske sadržaje za slovačku nacionalnu manjinu, a isto tako da ćemo se dogovarati o tome kako bi Slovačka mogla da informiše o životu slovačke nacionalne manjine u Srbiji“, precizirao je zamenik generalnog direktora Radio-televizije Vojvodine Jožef Klem.

Ambasador Republike Slovačke u Srbiji Fedor Rosoha posetu je završio obilaskom nove zgrade RTV-a, na Mišeluku.

Tagovi