Linkovi

Crna Gora: Uhapšen sin Vesne Medenice


Dovođenje Vesne Medenice na saslušanje, arhivska fotografija
Dovođenje Vesne Medenice na saslušanje, arhivska fotografija

PODGORICA - Crnogorska policija lišila je slobode u srijedu sina nedavno uhapšene bivše čelnice pravosudja Vesne Medenice, Miloša Medenicu, osumnjičenog da je formirao kriminalnu organizaciju zbog šverca droge, cigareta i nezakonitog uticaja na odluke u sudskim predmetima, nezvanično je potvrdjeno Glasu Amerike u Upravi policije.

Prema navodima policije, Miloš Medenica je uhapšen jutros oko 10:35 časova, nakon izlaska iz aviona kojim je iz Beograda sletio na podgorički aerodrom.

Medenica je uhapšen na osnovu naredbe Višeg suda koji je potjernicu za njim raspisao nakon što je portal Libertas press objavio transkripte njegovih razgovora putem Skaj aplikacije, “presretnutih” od Europola, koji ukazuju da se sin dugogodišnje predsjednice Vrhovnog suda navodno bavio švercom velikih količina droge i cigareta.

Prema navodima Libertas press-a, Miloš Medenica je šverc narkotika i cigareta navodno obavljao posredstvom policajca Darka Lalovića, uhapšenog u decembru prošle godine u Podgorici.

Dva dana nakon što je Libertas press objavio transkripte, policija je uhapsila i Vesnu Medenicu, čije ime Miloš pominje u razgovoru sa Lalovićem u kontekstu navodne nezakonite zaštite njihovog “posla” od konkurencije.

Bivša dugogodišnja predsjednica Vrhovnog suda uhapšena je 17. aprila, zbog osnovane sumnje da je počinila krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i protivzakoniti uticaj, kada joj je odredjen jednomjesečni pritvor koji je Viši sud nedavno produžio na još dva mjeseca.

XS
SM
MD
LG