DETALJI IZ ŽIVOTA UBICE IZ TEKSASA! Poznanici za njega kažu da je bio agresivan i da su ga maltretirali u školi
Foto: allison dinner / AFP / Profimedia

teksas

DETALJI IZ ŽIVOTA UBICE IZ TEKSASA! Poznanici za njega kažu da je bio agresivan i da su ga maltretirali u školi

Planeta -

Tinejdžer Salvador Rolando Ramos (18) koji je u osnovnoj školi u Teksasu ubio 19 dece i dvoje odraslih bio je žrtva maltretiranja. Osim što je ubio ljude u školi, pre napada je pucao u vlastitu baku i teško ju je ranio.

Američki mediji razgovarali su sa njegovim prijateljima i ljudima koji su ga poznavali.

Ramos je radio kao noćni upravnik u restoranu Wendy's u Juvaldeu.

Njujork tajms je razgovarao sa njegovim kolegama sa posla. Oni su rekli da Ramosa zapravo niko nije dobro poznavao i da je uglavnom bio distanciran.

0694209216, Teksas, masakr
foto: allison dinner / AFP / Profimedia

Navodno je napustio školu zbog maltretiranja

Roditelji jednog od prijatelja napadača opisali su Ramosa kao ozbiljnog i ljut. Kažu da su bili iznenađeni jer je mladić bio sposoban za takvo nasilje.

Teksas, ubistvo, pucnjava
foto: Youtube prtscr / ABC News, Youtube prtscr / CBS News

Vašington post je citirao njegove prijatelje i rodbinu koji su ga opisali kao usamljenog mladića koji je bio maltretiran u detinjstvu zbog govorne mane.

Rekli su da je Ramos imao problema kod kuće, kao i da se često svađao sa majkom, koja je navodno narkomanka.

Ramos je navodno napustio školu posle uzastopnog maltretiranja.

-Puno je propustio tokom srednje škole, nije pohađao nastavu. Ove godine nije trebalo da diplomira sa nama, rekle su njegove školske kolege.

- Pre otprilike godinu dana Ramos je na društvenim mrežama objavio fotografije automatskih pušaka sa njegove liste želja... Pre četiri dana objavio je slike dve puške i u opisu stavio da je to njegovo oružje, preneo je Vašington post reči jednog od napadačevih prijatelja.

Nadia Rejes, devojka koja je išla u školu sa Ramosom govorila je za Vašington post, rekavši da je ubica na Instagramu objavio video snike sa policajcima.

- Videli su se policajci na snimcima, on je svoju mamu nazivao ku*kom i rekao da ona želi da ga izbaci iz kuće. Vrištao je i vrlo je agresivno razgovarao sa majkom, rekla je.

Rejes je bila dio grupe kolega iz srednje škole Juvalde koji su u ponedeljak posetili osnovnu školu Rob. Nosili su svoje maturantske kape.

- Deca su bila jako uzbuđena što nas vide sa kapama i haljinama. Mislili su da će jednog dana biti na našem mestu... Ovo što se dogodilo je nestvarno, kao da smo u filmu. Užas, komentarisala je.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track