Auto zanimljivosti

Policajci ostali u čudu: Lopovi imali auto u stilu Džejmsa Bonda

Policajci ostali u čudu: Lopovi imali auto u stilu Džejmsa Bonda
Foto: Facebook/Irvine Police Department | Policajci ostali u čudu: Lopovi imali auto u stilu Džejmsa Bonda

Policija je u gradu Ervajnu, u Kaliforniji, nakon dojave građana odlučila da pretrese automobile dvojice osumnjičenih za niz krađa počinjenih u okolini.

Već nakon nekoliko minuta ostali su prilično iznenađeni onim na što su naišli.

"Vozilo osumnjičenih je kao nešto iz filma o 007. Službenici su našli funkcionalni sistem koji se pritiskom na dugme rotira i mijenja registarske tablice", objavili su iz policije.

Policija je objavila i video na kojem se vidi kako sistem funkciniše. Sve se odvija glatko, a automobil za svega nekoliko sekundi dobija novu tablicu, prenosi B92.

Kako se navodi, lopovi su se na taj način štitili ukoliko bi policija krenula u potragu za automobilom određenih registarskih tablica.

U svakom slučaju, pomalo neočekivano jer su kradljivci izabrali automobil koji nije baš česta pojava, a ima i posebne aftermarket alu felne koji se rijetko vide na takvom vozilu.

Osim pomenutog sistema, automobil je opremljen i posebnim dovodom goriva pogonjenim eksternom pumpom koji omogućava direktno pretakanje goriva iz drugog automobila. S obzirom na rast cijena goriva, sve su češći slučajevi krađe benzina i u toj američkoj državi.

U automobilu je pronađen i specijalni alat za provale, kao i dodatni dokazni materijal. Osumnjičeni su uhapšenni i optuženi za provale, krađu vozila, posjedovanje ukradenih stvari i alata za provale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije