Zelenski izrazio saučešće porodicama žrtava napada u Teksasu 1Foto: EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je govoreći na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu putem video linka izrazio saučešće porodicama žrtava pucnjave u školi u Teksasu.

„Želeo bih da izrazim saučešće svim rođacima i članovima porodica dece koja su poginula u strašnoj pucnjavi u osnovnoj školi u Teksasu“, rekao je Zelenski obraćajući se na događaju.

Kako je naveo, strašno je kada u miru ima žrtava pucnjave.

„Koliko znam, ubijena je 21 osoba, među kojima 19 dece. Ovo je strašno, imati žrtve pucnjave u vreme mira“, rekao je on, prenosi Rojters.

Eva Mireles, prva je identifikovana žrtva masakra koji se juče dogodio u osnovnoj školi Rob u Juvaldeu u Teksasu, kada je ubijena najmanje 21 osoba, od čega su većina deca.

Napadač, identifikovan kao 18-godišnji Salvador Ramos, je mrtav, saopštili su zvaničnici. Naoružanog napadača je ubio agent granične patrole koji je utrčao u školu sa timom za taktičku podršku i ubio ga dok je bio zabarikadiran unutra.

“Dozvolite mi da vas uverim, napadač je mrtav,“ rekao je Pit Aredondo, načelnik nezavisnog školskog odeljenja policije Uvaldea. “Ne tražimo drugu osobu u vezi sa ovim slučajem.“

U vezi sa sinoćnom pucnjavom obratio se i predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden.

„Nadao sam se da kao predsednik neću morati da se ovako obraćam. Masovna pucnjava u osnovnoj školi u Uvaldeu je još jedan masakr u Sjedinjenim Državama. Lepa, nevina deca, iz drugog, trećeg, četvrtog razreda. A koliko je dece pohađalo kako su im drugari umrli, kao da su na bojnom polju“, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari