00:56

BRANISLAV IVKOVIĆ OTKRIO TAJNU ČUVANU 22 GODINE: Ovo je razlog zbog kog nije došlo DO MASAKRA NA BRANKOVOM MOSTU

šokantno

BRANISLAV IVKOVIĆ OTKRIO TAJNU ČUVANU 25 GODINA: Ovo je razlog zbog kog je izbegnuto KRVOPROLIĆE NA BRANKOVOM MOSTU

Politika -

Branislav Ivković, nekadašnji visoki funkcioner SPS i važan svedok mnogih prelomnih događaja s kraja prošlog i početkom ovog veka, gostovao je u jutarnjem programu Kurir televizije gde je izneo nešto o čemu nikada ranije nije pričao.

Naime, voditelj Goran Anđelković podsetio je nekadašnjeg visokog funkcionera SPS-a na nedavnu njegovu izjavu za Kurir, gde je istakao da je bio prijatelj sa Zoranom Đinđićem iako su bili na suparničkim stranama.

Branislav Ivković
foto: Kurir televizija

Ivković je svoje tvrdnje još jednom potvrdio, a zatim se i dotakao samih demonstracija 1996. i 1997. godine, za koje tvrdi da je njegovo prijateljstvo sa Zoranom spasilo Beograd od velikog masakra.

- Slažem se sa tim, ali da vam kažem još nešto što nisam nikada govorio. Kada su bile demonstracije, da nije bilo veze između njega i mene na Brankovom mostu bi bio masakr kada je Zoran krenuo sa narodom sa Novog Beograda. Zahvaljujući međusobnom poverenju i našem zajedničkom prijatelju, uspeli smo sve to da zaustavimo. Bila bi velika bruka za državu - rekao je Ivković.

Ostao uz Miloševića do kraja

Branislav Bane Ivković je bio visoki funkcioner Socijalističke partije Srbije (SPS), devedesetih godina je dvaput bio ministar - najpre za urbanizam, stambeno-komunalne delatnosti i građevinarstvo, a potom je vodio resor nauke i tehnologije.

Marta 2001. tokom hapšenja bivšeg predsednika države i lidera SPS Slobodana Miloševića bio je među malobrojnim socijalistima koji je svemu tome svedočio na licu mesta - u vili Mir na beogradskom Dedinju, a nakon toga ga je - kao njegov čovek od poverenja - nedeljama posećivao u Centralnom zatvoru.

No, nakon odlaska tadašnjeg vođe socijalista u Hag Ivković je izbačen iz stranke, što mu je, kako sam kaže, smestila Miloševićeva supruga Mira Marković. Potom je osnovao svoju Socijalističku narodnu stranku, ali se ubrzo i povukao iz aktivnog bavljenja politike.

Profesor je na Građevinskom fakultetu u Beogradu. Danas je u Srpskoj naprednoj stranci (SNS).

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:16

ČANAK ISPRIČAO ŠTA SE DEŠAVALO U NOVOM SADU 4. OKTOBRA: Čekali smo Miloševića kod mosta, mnogi su mogli da slete u Dunav!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track