Muzika

Ajron mejden moćno u punoj Areni

Ajron mejden moćno u punoj Areni
Foto: Tanjug/Zoran Žestić | Ajron mejden moćno u punoj Areni

Legendarni hevi metal sastav Ajron mejden održao je sinoć koncert u ispunjenoj Štark areni u okviru svjetske turneje "Legacy Of The Beast 2022".

Bend predvođen pjevačem Brusom Dikinsonom vratio se poslije osam godina u Beograd, počevši nastup pjesmama sa 17. albuma "Senjutsu" (2021) - naslovnom, "Stratego" i "The Writing On The Wall", čiji su refren posjetioci horski pjevali.

Tokom skoro dvočasnovnog nastupa, okončanog sa dva bisa, britanska šestorka je na oduševljenje preko 15.000 posjetilaca u Areni izvela i neke od svojih najpoznatijih pjesama poput "Run To the Hills", "Fear Of The Dark" i "The Trooper".

Dikinson se pokazao u izvrsnoj glasovnoj formi, stalno u pokretu, dodatno oduševivši umješnošću pravog bacača plamena tokom izvođenja" Flight of the Icarus".

Uz gitarsku pirotehniku gitarskog trojca Dejv Mari, Edrijen Smit i Janik Gers, i postojano zakucavanje bubnjara Nika Mekrejna, basista Stiv Haris je izgledao posebno dobro raspoložen.

Vođa Mejdena je mladalački poskakivao tokom sviranja basa i pravio grimase odobravanja što beogradska publika zdušno pjevanjem i podignutih ruku učestvuje u koncertu.

Koncert Mejdena očekivano je obilježila i izuzetno bogata scenografija na velikoj pozornici, koja je uz pomoć svjetla, ekrana i kulisa pretvarana u duhu "Senjutsua" u japanski dvorac ili u unutrašnjost gotske katedrale.

Zaštitni znak benda pojavio se na pozornici najprije kao trometraška figura "Samuraja Edija", a potom i kao "Truper Edi" odjeven u devetnaestovjekovnu britansku uniformu, dok se mačevao sa spretnim Dikinsonom.

Mejden su moćno grmjeli i protutnjali Arenom, pokazavši se kao bend u odličnoj izvođačkoj formi koji i poslije više od četiri decenije ozbiljno doživljava i radi svaki koncert.

Šlag na torti je bila ukusno izvođena koncertna pirotehnika kao i tradicionalni "let" dvoranom velike makete lovačkog aviona Spitfajer u završnoj pjesmi "Aces High", nakon čega je bend ispraćen višeminutnim ovacijama.

Predgrupa je bio bend Lord of d lost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije