Hronika

Narko-mafija udarila na imovinu policajaca

Narko-mafija udarila na imovinu policajaca
Foto: Mikro mreža, Vatrogaci Gradiška, D.Sladojević | Narko-mafija udarila na imovinu policajaca

GRADIŠKA - Vikendica načelnika Policijske uprave Gradiška Bojana Škorića i trgovina penzionisanog policajca Zorana Polića zapaljene su na području tog grada u svega nekoliko sati, a sve ukazuje na to da iza ovih napada stoje kriminalne grupe, koje su, zbog šverca droge i oružja, ranije bile na udaru policije.

Opsadno stanje danas je vladalo u Gradišci, gdje su se okupili brojni policajci iz više jedinica MUP-a, uključujući pripadnike Specijalne antiterorističke jedinice i Žandarmerije, koji su tragali za piromanima. Štaviše, MUP Srpske saopštio je da je angažovao sve svoje kapacitete na rasvjetljavanju ovih napada.

"Planirani napad na načelnika Policijske uprave Gradiška i penzionisanog policijskog službenika je napad na MUP u cjelini od strane kriminalnih grupa, koje su bile na udaru rada policajaca u proteklom periodu zbog organizovanog kriminala - prometa narkoticima i oružjem, kao i drugih teških krivičnih djela", naveli su iz MUP-a Srpske.

Prvi slučaj zabilježen je kada je Policijskoj stanici Gradiška u ponedjeljak u 23.30 prijavljen požar na vikendici u izgradnji, vlasništvo Škorićeve porodice, u mjestu Cerovljani.

"Vještak za protivpožarnu zaštitu Kriminalističko-tehničkog centra MUP-a Republike Srpske se na licu mjesta, na kojem se nalazi vikendica, izjasnio da je požar podmetnut", navela je Mira Miletić, sekretarka Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Iz MUP-a su kazali da je tužilac naložio da se nastavi rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog slučaja te podnošenju izvještaja nadležnom tužilaštvu.

Slične mjere tužilac je naložio i za drugi slučaj, pošto je policiji danas u 3.05 prijavljen požar na objektu na obali rijeke Save, u trgovini u vlasništvu penzionisanog policajca PU Gradiška Zorana Polića.

Inače, samo nekoliko dana ranije Polić je bio svjedok u Okružnom sudu u Banjaluci, gdje se trojici njegovih sugrađana sudi za šverc droge u predmetu "Kelner".

Kako je danas objavljeno, penzionisani policajac kojem je zapaljena trgovina polovne robe, kao što je bijela tehnika, bio je jedan od ključnih ljudi u ranijem hapšenju osumnjičenog za trgovinu drogom i oružjem u akciji "Storidž".

Zanimljivo je da je trojac uhapšen u nastavku akcije "Storidž" predat danas ujutru Tužilaštvu BiH, a terete ih da su povezani s narko-grupom koja djeluje u Prijedoru i okoline, te da su povezani s Daliborom Railićem, koji je ranije pao u sklopu istrage ubistva načelnika Krim-policije Prijedor Radenka Bašića.

S druge strane, prema dostupnim informacijama, u decembru 2019. godine nepoznati napadači bacili su bombu na poznati noćni klub "Utopia", čiji je suvlasnik Vaso Škorić, Bojanov brat, dok je isti dan u Donjim Podgradcima zapaljena pilana Bojanovog vozača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije