Mađarska uvodi vanrednu situaciju zbog rata u Ukrajini; Orban: Svet je na ivici ekonomske krize

Mađarska vlada je proglasila vanrednu situaciju zbog rata Ukrajini, prenosi Rojters.
U objavi na Fejsbuku premijer Viktor Orban je naveo da je njegovom kabinetu potreban prostor za manevar, kako bi mogao brzo da odgovori na izazove.
"Svet je na ivici ekonomske krize", rekao je Orban, ponovivši da Mađarska mora da se drži podalje od rata u Ukrajini i da "zaštiti finansijsku sigurnost porodica".
Orban je rekao da će prve mere njegove vlade biti objavljene u sredu.
 
Orbanova vlada mora da se nosi sa posledicama rata u Ukrajini, godišnjom inflacijom od 9,5 odsto i budžetskim deficitom koji je narastao u prvom kvartalu i zbog troškova izbora, piše Rojters.
 
Orban, koji je u aprilu osvojio četvrti uzastopni mandat za formiranje vlade, i ranije je proglašavao vanrednu situaciju - zbog migracija i pandemije. Vanredna situacija omogućiće mu da brzo donosi mere, putem dekreta.
  • Džoni Vajsmiler

    25.05.2022 10:57
    Inače
    Diktatorski očajnički potez.
    A kako će sada Pastor (SVM), eno ga crta trensparent sa znakom "Z".
  • BOLENS

    25.05.2022 09:24
    demagog
    Populista. Neka izađe iz EU kad je frajer. Sisa EU fondove i kevce. Rusi ihcekaju rasirenih ruku. Stari su to znanci.
  • Volim

    25.05.2022 09:03
    sve ono što nijedan diktator nije sposoban da voli. Volim sebe, život, ljude, dečiji smeh, humor, šumu, reku, more, jutro, sumrak, pesmu, istinu, igru, pijace, običnu garderobu, da pozdravim komšiju, pitam kako si ...........................ne volim da bilo kome sem sebi budem predsednik!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.