Najnovije vesti
Vesti Svet
Moldavske vlasti pretražile kuću bivšeg predsednika Igora Dodona: Istraga zbog korupcije, kriminala, izdaje i nelegalno stečenog bogatstva

Moldavske vlasti pretražile kuću bivšeg predsednika Igora Dodona: Istraga zbog korupcije, kriminala, izdaje i nelegalno stečenog bogatstva

Moldavski istražitelji ispituju kancelariju i kuću bivšeg predsednika Igora Dodona i to u njegovom prisustvu, međutim, aktuelni lider opozicije nije pritvoren, izjavio je zamenik Vlad Batrinčea predsednika Dodonove Socijalističke partije za Rojters.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Igor Dodon Foto: DUMITRU DORU / EPA;
Igor Dodon

Batrinčea je ranije rekao na brifingu da je Dodon priveden.

Lokalni mediji citiraju tužioca koji je rekao da su istrage povezane sa istragom o korupciji i izdaji.

Prema tužilaštvu, slučaj je pokrenut po sumnji da je Dodon načinio krivično delo - pasivna korupcija, prihvatanje političke partije iza koje stoji kriminalna organizacija, izdaja i nelegalno stečeno bogatstvo.

Prema rečima pripadnika zakona, političar se istražuje u vezi sa video snimkom u kojem se pojavljuje sa Vladom Plahotnijukom.

Plahotnijuk je moldavski političar, biznismen i oligarh, bivši predsednik Demokratske partije Moldavije i bivši član parlamenta. Njega su optuživali, ne samo da je manipulisao političkim snagama u zemlji, već da je bio umešan u kriminalne aktivnosti, preneo je ukrajinski sajt babel.ua.

Navodno, umešan je u tri kriminalna slučaja u Rusiji i u jedan u Moldaviji, dodaje se.