Читај ми!

Odloženo suđenje Miroslavu Aleksiću zbog zdravstvenih problema

U Višem sudu u Beogradu juče je odloženo suđenje vlasniku škole glume Miroslavu Aleksiću, optuženom za više silovanja i polnih uznemiravanja učenicama koje su pohađale njegovu školu.

Aleksić je trebalo da nastavi izlaganje  odbrane, ali je njegov advokat kratko rekao novinarima da se suđenje odlaže, jer je Aleksić imao zdravstvenu intervenciju.

Ispred zgrade Palate pravde su kao i svaki put bili aktivisti sa transparentima na kojima piše "verujemo Mileni Radulović", "silovali su u ratu, siluju i u miru" i "pravda za žrtve, kazna za počinioce".

Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takođe kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke.

Aleksiću je 9. marta ukinut kućni pritvor u kom je bio od 16. januara do 10. septembra prošle godine, nakon što mu je Apelacioni sud ukinuo pritvor u kojem je prethodno bio od januara 2021.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво