Čačani krali platne kartice, podizali novac, pa ih u potaji vraćali vlasnicima

Čačanin Predrag V. prvostepeno je osuđen na 14 meseci zatvora, a Sreten R, takođe iz Čačka, na šest meseci kućnog zatvora, oba zbog zloupotrebe platnih kartica u saizvršilaštvu.
Čačani krali platne kartice, podizali novac, pa ih u potaji vraćali vlasnicima
Foto: Pixabay
Kako je na pretresu utvrđeno, kartice je nabavljao Predrag V. a zatim su, po međusobnom dogovoru, podizali novac sa bankomata. Pomenuti je u oktobru i novembru 2019. više puta ulazio u kuću jednog Čačanina, neopaženo uzimao karticu Poštanske štedionice sa papirićem na kojem je bio PIN. 
Zatim je ukupno osam puta u razmaku od po nekoliko dana podizao manje svote novca sa bankomata štedionice, u ukupnom iznosu od 40.000 dinara, ali je posle svake pozajmice vraćao karticu gde je i bila, da bi opet mogao da je uzme kad mu zatreba. 
Drugog puta Predrag je iz otključanog automobila jednog Čačanina ukrao platnu karticu Eurobanke sa PIN-om i dao je Sretenu a ovaj se pojavio pred bankomatom moleći nepoznatu ženu da mu pomogne oko podizanja novca jer, navodno, ne vidi dobro. Ova mu je izašla u susret, ne znajući o kakvom je činu reč, pa je okrivljeni uz pomoć više transakcija podigao ukupno 38.000 dinara, a novac podelio sa ortakom. 
 
Trećeg puta dokopali su se viza kartice koju je vlasnik preduzetničke radnje ostavio u nezaključanom kombiju, pa je Sreten na bankomatu Vojvođanske banke, uz pomoć prolaznika kojima je ponavljao priču o lošem vidu, podigao 52.000 dinara.
 
Istom karticom i istog dana, pošto mu je Sreten vratio, Predrag je u jednoj čačanskoj drogeriji uzeo artikala u vrednosti 916 dinara.
  • Пеле

    24.05.2022 09:02
    Предраже мали враже
  • Mirko

    24.05.2022 07:53
    Lopovsag
    Lazni prosjaci ojadise Gavrilovice, a ove Cacane lazni slepci.
  • H

    24.05.2022 07:43
    H
    To je pozajmljivanje ako su vracali kartice vlasnicima!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.