Najnovije vesti
Vesti Novi Sad
DETE VAM NIJE UPALO U VRTIĆ, ŠTA DALJE Liste sa imenama mališana biće objavljena 13. juna, evo do kada traje žalbeni rok

DETE VAM NIJE UPALO U VRTIĆ, ŠTA DALJE Liste sa imenama mališana biće objavljena 13. juna, evo do kada traje žalbeni rok

Konkurs za prijem dece u novosadske vrtiće za radnu 2022/2023 godinu trajao je od 11. aprila do 11. maja i podnosio se isključivo elektronskim putem.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Novosadski mališani - kroz igru se stiču drugari Foto: Robert Getel / RAS Srbija
Novosadski mališani - kroz igru se stiču drugari

Za razliku od Beograda i ostatka Srbije, gde će preliminarne liste izaći 6. juna, Novosađani će morati da sačekaju do 13. juna kako bi saznali da li će se za njihove mališane naći mesto u nekom od vrtića "Radosnog detinjstva".

Foto: M. Ilić / RAS Srbija

Imena nema na listi - šta dalje

Ukoliko dece nije na preliminarnoj listi za upis, sledeći korak je žalba, za koju roditelji imaju rok od osam dana. Kako bi podneli žalbu, roditelji imaju mogućnost da steknu uvid u upisnu dokumentaciju koji se može izvršiti u upravnoj zgradi PU "Radosno detinjstvo" u Ulici Pavla Simića 9, i to u kancelarijama 4 i 5, od 10 do 13 časova, radnim danima.

Konačna lista će nakon razmatranja žalbi biti poznata krajem meseca juna.

Pročitajte još

Ukoliko pak, dete jeste primljeno u neki vrtić, ali nije reč o željenom objektu, savetuje se da roditelji ipak dete upišu, te da nakon toga podnesu zahtev za premeštaj, što je nešto lakše realizovati, ali se moraju ispoštovati rokovi za podnošenje ovakvih zahteva.

Da podsetimo, Predškolska ustanova "Radosno detinjstvo" broji ukupno 73 vrtića u devet pedagoških jedinica. U njima je prošle godine mesto našlo više od 17.000 dece, a kako je najavljeno, do 2023. godine bi svoja vrata trebao da otvori i objekat u Adicama koji će imati kapacitet da primi 250 dece.

Takođe, u izgradnji su i objekti u Veterniku i na Sajlovu, završen je vrtić u Orahovoj ulici na Klisi, proširuju se kapaciteti u Kovilјu, Kaću, a gradiće se i novi objekat u Ulici Miše Dimitrijevića - podsetili su gradski čelnici pre nešto više od dva meseca.