NAJBOLJI TENISERI SPREMAJU BOJKOT VIMBLDONA?! I Đoković je pričao o tome, JEDNA INFORMACIJA je sve potpuno promenila
Foto: EPA/AELTC / Thomas Lovelock / POOL

ŠOK INTERVJU

NAJBOLJI TENISERI SPREMAJU BOJKOT VIMBLDONA?! I Đoković je pričao o tome, JEDNA INFORMACIJA je sve potpuno promenila

Tenis -

Gde ima dima, ima i vatre!

Nakon što je Vimbldon doneo odluku da suspenduje ruske i beloruske tenisere i teniserke, sporadično se pominjalo da bi pojedini teniseri mogli da se odluče za bojkot ovog turnira u znak podrške prema suspendovanim kolegama.

U tom trenutku to je bilo na nivou nagađanja šta bi eventualno moglo da se desi, ali realnost je bila drugačija, a bojkot daleko od te realnosti.

Pitanje na tu temu je između ostalih dobio i Novak Đoković.

- Bojkotovanje Vimbldona je veoma agresivan čin. Postoji nekoliko rešenja koji su bolji od toga i verujem da možemo na to da se usmerimo. Posle razgovora sa igračima koji su uključeni u pregovore sa Vimbldonom, deluje da nema mnogo prostora za promene. Pokušavam da u životu poštujem svačije mišljenje, pa i da pokažete tenisku lopticu - neće sto ljudi reći da je žuta, biće nekih koji će kazati i da je zelena. Ako mi neko kaže da je zelena, ja se sa tom osobom neću posvađati - rekao je nedavno najbolji teniser sveta.

Novak Đoković, Vimbldon
foto: EPA/Neil Hall

Međutim, situacija se promenila kada je ATP obavestio javnost da će ukinuti bodove sa Vimbldona. Igrači su ostali bez šansi da brane bodove osvojene prošle sezone, ili da naprave korak više i povećaju saldo na ATP listi.

To znači da igrači imaju veliki motiv manje za ovogodišnje izdanje grend slema u Londonu.

Vimbldon će se, po svemu sudeći, igrati samo za nagradni fond, koji je smanjen u odnosu na prethodne sezone.

O tome je pisao britanski "Ekspres" koji je u tekstu pod naslovom "Kameron Nori podiže strah od bojkota Vimbldona", preneo intervju Norija.

Kameron Nori
foto: Profimedia

Trenutno 11. teniser sveta veruje da će neki od najboljih tenisera radije preskočiti Vimbldon, kako bi se fokusirali na pripremu za ostatak sezone koji može da im donese napredak na ATP listi.

- Vimbldon je još uvek specijalan događaj, ali mislim da ćemo videti da nekoliko top igrača neće igrati. Jednostavno će da se odmore i pripreme za sezonu na betonu. Posebno mislim da one koji ne moraju previše da brinu za novac. Mogu da pretpostavim da će dosta, tačnije, nekoliko najjačih igrača preskočiti Vimbldon. Biće zanimljivo videti da li će se to desiti - rekao je Kameron Nori.

On dodaje da je velika većina tenisera nezadovoljna zbog trenutne situacije, a među njima je i on.

- Veoma je teška situacija sa svim što se dešava oko rata. Kao nekome ko je domaći teniser na Vimbldonu, teško mi je bilo da prihvatim sve odluke. Turnir će se igrati praktično ni za šta, gotovo da je kao egzibicija. Znam da je zahtevna situacija, ali voleo bih da ipak bude poena, kao i većina tenisera - zaključio je Nori.

Kurir sport

Bonus video:

00:29

TENIS KAKO BIVA NAJLEPŠI: Retko gde se teniseri obožavaju kao u Monte Karlu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track