23. maj  2022. 11.47  →  12.25 | Izvor: Tanjug

Uspešno završena deveta Školska olimpijada Vojvodine

ZRENJANIN -

Deveta Sportska olimpijada školske omladine Vojvodine (SOŠOV), manifestacija koja je najmasovnije školsko sportsko takmičenje, završena je svečanom dodelom medalja i priznanja.

Najuspešnijim učesnicima priznanja su uručili predsednik Organizacionog odbora i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, predsednik Saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković, proslavljeni rukometaš Momir Rnić, kao i brojni uspešni sportisti i sportski radnici.

sportska, olimpijada, skolske, imladine, vojvodine, zrenjanin

"Predivna stvar je kada na jednom mestu vidimo ovoliko dece koja vole sport. Posebno mi je zadovoljstvo što sam u gradu na čelu sa gradonačelnikom Simom Salapurom, koji prepoznaje važnost sporta, posebno kada su u pitanju najmlađi", rekao je Tanasković obraćajući se učesnicima.

Tanasković je ukazao i da ga raduje činjenica da je na ovoj Olimpijadi učestvovalo ukupno 6.000 takmičara, trenera, volontera....

Gradonačelnik Salapura zahvalio je svima koji su učestvovali u organizaciji i što su sva četiri dana takmičenja protekla u najboljem redu.

"Dobili smo sve čestitke od Pokrajinskog sekretarijata za sport, Saveza za školski sport, a danas je ovde sa nama i Željko Tanasković prvi čovek Saveza za školski sport Srbije, ali i Evropske školske sportske federacije. Čestitam svim učesnicima, posebno našim učenicima i našem Okrugu koji je na kraju poneo i titulu najuspešnijeg", rekao je Salapura.

Prva Sportska olimpijada školske omladine Vojvodine organizovana je 1970. godine u Novom Sadu.