Najnovije vesti
Vesti Novi Sad
Sremska Mitrovica među 17 gradova gde se realizuje projekat separacije kućnog otpada - cilj je povećanje stope recikliranja na 15 odsto

Sremska Mitrovica među 17 gradova gde se realizuje projekat separacije kućnog otpada - cilj je povećanje stope recikliranja na 15 odsto

Projekat odlaganja kućnog otpada, odnosno njegove separacije, u punom je jeku u Sremskoj Mitrovici. Cilj projekta je povećanje stope recikliranja u četiri regionalna centra za upravljanje otpadom u Srbiji na 15 odsto u naredne dve godine.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Sremska Mitrovica Foto: RAS Srbija
Sremska Mitrovica

Projektom separacije kućnog otpada Sremska Mitrovica će poboljšati svoj sistem upravljanja otpadom a ujedno je obezbeđeno dva odvojena vozila za prikupljanje otpada, 7.521 plavih kanta za pojedinačna kućanstva za odvajanje recikliranog otpada, 133 spremnika (plava boja) za papir, plastiku i metal i 112 spremnika (žuta boja) za prikupljanje stakla.

Inače, projekat se sprovodi u ukupno 17 gradova i opština u Srbiji, a realizuje ga Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije uz pomoć Evropske unije i Vlade Kraljevine Švedske.

Odvajamo
Foto: Grad Sremska Mitrovica / Ustupljene fotografije
Odvajamo

Deo cele priče je i "Zelena nedelja" a u isto vreme, s početkom Evropske zelene nedelje, 30. maja na centralnom Trgu u Sremskoj Mitrovici zvanično počinje realizacija Projekta razdvajanja kućnog otpada - Odvajamo.

Građani Sremske Mitrovice upoznaće se sa projektom i njegovim značajem uz prigodan program i zabavu koju će pružiti najmlađi sugrađani u saradnji sa JKP "Komunalije", prenosi portal Vojvodina uživo.