Najjeftinije avio karte za leto – verovatno vas zanima kada, kako ih kupiti i za koji datum i dan. Ok, imamo neke važne informacije za vas. Pošto se korona završila, ljudi su ponovo počeli da putuju, pa su i cene karata porasle. Da ne pričamo o inflaciji i problemima sa kojima se svet suočava ovih dana. Zato bi trebalo da znate nekoliko stvari pre nego što izvadite pasoše i počnete da se pakujete.

Najjeftinije avio karte za leto

Na osnovu analiza Expedia i CheapAir avionske karte su tokom letnjih meseci najjeftinije u avgustu, odnosno značajno su im niže cene nego za putovanja u julu i junu.

Takođe, u tom periodu će biti i manja gužva. Početkom jula su karte najskuplje i to ubedljivo u odnosu na sve ostale termine

Izbegavajte kupovinu karata u poslednjem trenutku. Takođe, najniža cena karata je u proseku 42 dana pred putovanje, što je mnogo kraće u odnosu na letove tokom zimskog perioda kada se preporučuje kupovina karata mnogo ranije. Odnosno, za letove oko Božića i Nove godine treba kupiti karte 110 dana ranije da biste dobili najbolje cene, a za putovanja na jesen 76 – 77 dana ranije.

Još par saveta za leto 2022. Probajte da budete fleksibilni sa datumima. To znači da izbegavate putovanja petkom pošto su za taj dan najskuplje karte. Najpovoljnije su za letove utorkom.

Sada sve znate pa počnite da se spremate.