Danas planirana prodaja Geneks kule 1

Geneks kula na Novom Beogradu danas će biti ponuđena na javnom nadmetanju po početnoj ceni od 2,09 milijardi dinara, a potenacijalni kupci mogu biti samo oni koji uplate depozit u iznosu od 834,68 miliona dinara.

Poslovna zgrada nekadašnjeg preduzeća „Generalexport“, poznatog i kao „Geneks“, smatra se jednim od simbola Beograda, a na prodaju je ponuđeno 28 poslovnih prostora površine blizu 15.000 kvadratnih metara, uključujući i prostor od 27. do 37. sprata, kao i garažni deo zgrade od oko 9.000 kvadrata.

Javno nadmetanje počinje u 12 časova u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika, a ukoliko bude uspešno, kupoprodajni ugovor se potpisuje u roku od tri radna dana od dana održavanja javnog nadmetanja, pod uslovom da je depozit koji je obezbeđen garancijom uplaćen na račun stečajnog dužnika.

Proglašeni kupac je dužan da uplati preostali iznos kupoprodajne cene u roku od 15 dana od dana potpisivanja kupoprodajnog ugovora.

Ako odbije da potpiše kupoprodajni ugovor ili ne uplati kupoprodajnu cenu u propisanim rokovima i po propisanoj proceduri, gubi pravo na povraćaj depozita, a za kupca se proglašava drugi najbolji ponuđač.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari