Читај ми!

Protest na crvenom tepihu Kanskog festivala

Grupa žena je na crvenom tepihu Kanskog festivala, uoči premijere filma "Holy Spider" koji je zasnovan na priči o ubici 16 žena, održala protest protiv porodičnog nasilja i ubistava žena.

Na crvenom tepihu Kanskog festivala pojavilo se 12 žena koje su držale transparent sa imenima 129 žena koje su ubijene u Francuskoj od prošlogodišnjeg izdanja filmskog festivala u Kanu, preneo je Gardijan.

Žene su u rukama držale i crne baklje i bile su obučene u crno, a francuski mediji prenose da je reč o aktivistkinjama feminističke grupe "Les Colleuses". 

Obezbeđenje festivala nije reagovalo, a aktivstikinje su protest održale pre nego što su glumci i članove produkcije počeli da ulaze u dvoranu u kojoj se održava Kanski festival.

Film "Holy Spider", reditelja iranskog porekla Alija Abasija, govori o novinarki koja istražuje serijskog ubicu seksualnih radnica u iranskom gradu Mašhadu. Zasnovan je na istinitoj priči muškarca koji je u Iranu ubio najmanje 16 žena.

U pitanju je drugi protest na ovogodišnjem Kanskom festivalu pošto se u petak pred premijeru filma Džordža Milera "Tri hiljade godina čežnje" iznenada tokom defilea na crvenom tepihu pojavila neidentifikovana žena, koja je pocepala odeću i otkrila poruku "prestanite da nas silujete". 

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво