Najnovije vesti
Slobodno vreme
Ideje za prolećno uređenje stana

Ideje za prolećno uređenje stana

Polako ispraćajući zimu iz naših prostora, vreme je da o svom životnom prostoru razmišljamo prolećno. To znači mnogo cveća, vedrih boja, optimizma i želje da nam dom procveta baš kao što to čini drvo ispod našeg prozora. A ukoliko vam nedostaje malo inspiracije za prolećno uređenje stana, u nastavku sa vama delimo nekoliko saveta kako svoj dom možete osvežiti prolećnom energijom.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
. Foto: Promo
.

Ispunite dom biljkama

Proleće je stiglo i pijace su prepune biljaka koje samo čekaju vas! Bilo da se odlučite za ukrasne biljke ili možda začinske biljke koje ćete moći i da koristite u svojim kuhinjskim avanturama, proleće donosi zelenilo u naš život a unoseći biljke u životni prostor, mi mu se prepuštamo.

Dok promišljate koje biljke biste voleli da oplemene vaš prostor, mislite i o kupatilu. Iako je obično odlika tropskih krajeva, biljke u kupatilu već nekoliko sezona osvajaju prostor i u hladnijim, urbanim sredinama. Njihova funkcija je da razbiju monotoniju očekivanog i da u zatvoreni prostor unesu avanturu života koji se razvija.

Modernizujte dnevnu sobu lepom ugaonom garniturum

Jedan od lepih načina da se bavite svojim prostorom je osmišljavanje boja. Počnite od boje koja vam najviše paše ovog proleća i gradite dalje od te tačke. Intervencije ne moraju da budu krupne niti finansijski zahtevne, ovo je prilika da kreativno promišljate svoj životni prostor. Tako vam mi predlažemo da pogledate ugaonu garnituru Helena u predivnim kapućino bojama, koja će dominirati vašim dnevnim boravkom.

Vaš dom se menja sa vama i postoje brojni, pristupačni načini da te promene integrišete na udoban, regenerativni način koji će dozivati proleće u vašu svakodnevicu. Zato je kupovina jednog, manjeg komada nameštaja odličan izbor za osveženje vašeg doma.

Napravite prostor za lagane, letnje materijale

Zima je zahtevala udobne, tople materijale a proleće prirodno sobom donosi imperativ da se oslobodimo viškova u svim segmentima dana. Tako i naš prostor može postati laganiji. Zamenite tepihe podnim rešenjima od pamuka ili drugih laganih materijala. Razmislite o prekrivačima, zavesama i stoljnjacima. Sigurno ima puno načina da vaše okruženje “prodiše” novim teksturama.

Osvežite zidove

Možda je vreme da se konačno prepustite trendu koji ne jenjava a to su tapete! Setite se tapeta koje su naše bake i roditelji koristili u svojim domovima - danas je izbor beskrajan i tapete možete koristiti za cele zidove ili možda samo deo zidova ili plafona kao ukras. Najnovije tehnologije vam omogućavaju čak i da dizajnirate sopstvene šare, možda nešto što je odraz vaših ličnih priča i istorija može biti i na ovaj način deo vašeg životnog prostora.

Foto: Promo

Pored tapeta, možete promeniti ramove ili okačiti nove slike i fotografije, a možda je i nova TV komoda baš ono što je potrebno vašoj dnevnoj sobi. Na novookrečenom zidu tamnije boje će izgledati sveže, ukoliko se odlučite za neki komad svetle boje. Oko TV-a onda možete poređati sve drage fotografije i slike i napraviti "polu TV, polu FOTO zid".

Pripremite prostor za novu energiju

Mudre su naše bake bile kada su insistirale na prolećnom čišćenju životnog prostora. Slične principe propagiraju zen učenja kao i najnoviji wellness koncepti koji se odnose na odnos prema ličnom kao i svetu oko nas. I zato, neka ovaj princip bude prioritet jednog vikenda ovog proleća!

Očistite svoj životni prostor i lišite ga, ne samo nečistoće, već i nepotrebnih elemenata koji vam više ne donose radost. Razmislite kada ste određene predmete i komad nameštaja poslednji put koristili i sve koji nisu deo vašeg svakodnenog ritma, poklonite, prodajte ili možda promenite u nešto što za vas ima smisla ovde i sada.

Dallas nameštaj za dom ispunjen mirom

Ukoliko tragate za idealnim nameštajem koji će uneti svežinu proleća u vaš dom, u salonima nameštaja Dallas možete pronaći razne modele, koje odlikuju savremeni dizajn, udobnost i vrhunski kvalitet. U širokom asortimanu, svaki kupac će naći komad nameštaja po svom ukusu i po meri svog prostora.

Oplemenite svoj životni prostor odabirom Dallas nameštaja, posetite njihov sajt dalasnamestaj.com. Kompletan asortiman možete pogledati na njihovom veb-sajtu ili u salonima u Beogradu, Novom Sadu, Tutinu i Novom Pazaru.