Nova vest
Fudbal

Nedelja, 22.05.2022.

20:25

Klop: Čestitke Sitiju i Gvardioli, jurili smo ih do poslednjeg daha

Liverpul je još jednu sezonu ostao iza Mančester sitija u trci za titulu u Premijer ligi.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Klop: Čestitke Sitiju i Gvardioli, jurili smo ih do poslednjeg daha
Foto: Profimedia

I pored pobede nad Vulverhemptonom od 3:1, Liverpulu to nije bilo dovoljno, pošto je Mančester siti pobedio kod kuće Aston Vilu sa 3:2 (0:1).

Jirgen Klop je posle meča mogao samo da čestita rivalu u pravom sportskom duhu.

"Čestitke Mančester sitiju i Pepu Gvardioli. Hvala Aston Vili i Vulverhemptonu što su odigrali prave utakmice. Ovo nije rezultat koji smo želeli. Bilo je to ludo popodne. Ne znam sve rezultate, ali znam da je bilo 1:0, 2:0? Naravno da je posle toga ovde veliko razočaranje. Da je bilo 5:0 za Siti posle deset minuta, imali bi normalnu utakmicu za nas. Nismo igrali najbolje, ali dobro je. Osvojiti 92 boda je neverovatno. Želeli smo, ali sve je u redu", kaže Klop.

Njemu nije strano da gubi u bitkama za titulu.

"To je priča mog života. I dalje sam rekorder u Nemačkoj po broju bodova, a da sam imao najveći broj bodova. Morate osvojiti više od rivala, ali to nismo uradili. Ne možete više od toga da date sve od sebe i momci su to opet uradili. Jurili smo najbolji tim na svetu do poslednjeg daha, to je posebna stvar. Izgradićemo opet tim i nastaviti ponovo", dodao je Klop.

Još jednom je pohvalio svoj tim.

"Rekao sam to već 500 miliona puta. Ovo je najbolja grupa igrača koju sam imao. Radost je raditi sa njima svakog jutra. Potrebna nam je dobra osnova da reagujemo na poraze. Znamo zašto nismo uspeli, trebalo nam je više konzistencije u prvom delu sezone. Ima prostora za napredak i radićemo na tome", obećao je Klop.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve