');
Najnovije vesti
Blic Vesti Svet

NAJMANJE PET MRTVIH Jako nevreme pogodilo Ontario i Kvebek, skoro 900.000 domova bez struje (FOTO)

Najmanje pet osoba je poginulo, a skoro 900.000 domova na jugu Kanade ostalo je bez struje kada je jaka oluja pogodila u subotu pokrajine Ontario i Kvebek.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Foto: Justin Tang / Tanjug/AP

Četiri osobe su stradale u Ontariju kada je na njih palo drveće, dok je jedna žena poginula u Kvebeku kada se prevrnuo brod u reci Otava, prenosi Bi-Bi-Si.

Vetrovi su dostizali jačinu od 132 kilometra po času tokom oluje, saopštila je vladina agencija.

Foto: Justin Tang / Tanjug/AP

Prema navodima elektroenergetske kompanije, koja pokriva Ontario, biće potrebno nekoliko dana da se obnovi snadbevanje strujom u svakom domu.

Pročitajte još

Preduzeće "Hidro Kvebek" dodaje da je u toj pokrajini 550.000 domova ostalo bez struje, a da njih 400.000 i dalje nije imalo struju danas u 10.00 časova po lokalnom rvemenu.

Tokom nevremena, koje je trajalo više od dva sata, oborena su mnoga stabla, oštećene su kuće, a došlo je i do poremećaja u funkcionisanju saobraćaja.

Prema podacima policije Ontarija, jedna osoba je poginula, a dve su povređene nakon što je drvo palo na njihovu kampersku prikolicu u okrugu Brent, dok je jedna starija žena stradala dok je hodala predgrađem Bramptona.

Foto: Justin Tang / Tanjug/AP

U Otavi je poginuo 59-ogodišnji muškarac, a istočno od grada, stradao je jedan 44-ogodišnji muškarac.

U susednom Kvebeku, kroz koji je prošlo nekoliko tornada, policija Gatinoa je rekla za Radio Kanada da je žena (51) preminula nakon što se čamac prevrnuo u reci Otava.