SENZACIJA NA ROLAN GAROSU: Gren slem pobednik ispao već u prvom kolu!
Foto: Profimedia

rolan garos

SENZACIJA NA ROLAN GAROSU: Gren slem pobednik ispao već u prvom kolu!

Tenis -

Pored pobednika US opena 2020. godine, Austrijanca Dominika Tima, na startu gren slem turnira u Parizu ispala i pobednica iz Madrida, Tunižanka Ons Žaber

Početak Rolan Garosa, drugog grend slema u sezoni, obeležila su dva izenađenja - porazi u prvom kolu Tunižanke Ons Žaber i Austrijanca Dominika Tima.

Žaber je, kao šesti nosilac, poražena od Poljakinje Magde Linet rezultatom 2:1 ( 3:6; 7:6; 7:5), a dvostruki finalista Rolan Garosa i donedavno treći igraš sveta Austrijanac Dominik Tim završio je svoj nastup u Parizu porazom od Bolivijca Huga Delijena posle tri seta ( 6:3, 6:2, 6:4).

Rolan Garos završen je i za desetoplasiranu na WTA listi Garbinje Muguruzu koja je izgubila od Estonke Kaje Kanepi sa 2:1.

Hrvatski teniser Borna Ćorić plasirao se u 2. kolo Ronal Garosa pobedom protiv Španca Karolosa Tabernera nakon četiri odigrana seta, a protivnik u sledećem kolu biće mu Bugarin Grigor Dimitrov.

Dalje ide i 16. nosilac Dijego Švarcman koji je u četiri seta savladao kvalifikanta iz Rusije Andreja Kuznjecova 6:3, 2:6, 6:4 i 6:2, a u drugom kolu sastaće se Haumeom Munarom koji je pobedio Danijela Amrmajera 6:1, 3:6, 6:4 i 6:3.

Srpski teniseri Dušan Lajović, Filip Krajinović, Miomir Kecmanović i Novak Đoković nastupiće u ponedeljak Prvi reket sveta igra protiv Japanca Jošihita Nišioke od 20.45 minuta na centralnom terenu Filip Šatrije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track