INTERVJU NEDELJE! DARKO GLIŠIĆ: Oni koji se preko medija preporučuju za ministre sami su o sebi poslali lošu poruku!
Foto: Zorana Jevtić

Predsednik Izvršnog odbora SNS

INTERVJU NEDELJE! DARKO GLIŠIĆ: Oni koji se preko medija preporučuju za ministre sami su o sebi poslali lošu poruku!

Politika -

Srpska napredna stranka je ozbiljna politička organizacija i ne bavi se šuškanjima i spekulacijama, već donosi odluke kada za to dođe vreme

Nećete me videti na nekoj ministarskoj funkciji u narednom sazivu vlade, poručio je u intervjuu za Kurir predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić. Dodao je pak da bi mu trenutno najbolje „leglo” nekoliko dana odmora.

No, kako kaže, sva je prilika da će i sedmu godinu uzastopno preskočiti odmor. Ipak, o drugima nije želeo da govori, odnosno o potencijalnim budućim ministrima, kao ni o prvom čoveku vlade Srbije. Nije želeo da se bavi ni sve glasnijim šuškanjima da će premijer najizvesnije biti Siniša Mali.

- Srpska napredna stranka je ozbiljna politička organizacija i ne bavi se šuškanjima i spekulacijama, već donosi odluke kada za to dođe vreme.

l Možemo li onda od vas barem opisno da čujemo kakav bi trebalo da bude budući šef vlade?

- Kandidat je onaj ko može da svojom energijom, posvećenošću i znanjem doprinese da naša država nastavi da napreduje, da sačuva mir i stabilnost i da podiže životni standard građana. A ko će to biti imenom i prezimenom, saznaćemo uskoro.

l Pojedini mediji pišu da je lider socijalista Ivica Dačić viđen za novog ministra MUP. Je li se razgovaralo u SNS o tome? Hoće li Dačić dobiti ministarsku funkciju?

- Oni koji spekulišu i sve bolje znaju treba da daju odgovor na ovo pitanje. Takođe, oni koji se preporučuju preko medija sami su o sebi poslali lošu preporuku koja im sigurno neće pomoći.

l Zna li se kada će tačno početi konsultacije o budućem sastavu vlade Srbije i ko će prvi na njih biti pozvan?

- Prvo mora biti završen izborni proces, pa onda možemo govoriti o početku konsultacija i rokovima za konstituisanje. Postoji još jedno biračko mesto na kome izbori nisu završeni. Radi se o Velikom Trnovcu u opštini Bujanovac i ja se nadam da će se u narednim danima stvoriti uslovi da rezultat glasanja na tom mestu bude proglašen kao preduslov proglašenja ukupnih rezultata parlamentarnih izbora.

l Nedavno je lider SPP Dragan Ðilas poručio da na narednim beogradskim izborima očekuje još bolji rezultat opozicije. Imajući u vidu da se opozicija prilično razjedinila odmah nakon izbora, je li po vama to realno?

- Postoje stranke i političke organizacije koje gledaju isključivo svoj interes i postoje one koje interes građana Srbije stavljaju ispred svojih partijskih ciljeva i građani to jasno vide. I svaki sledeći izbori bi tu razliku u pogledu na političke prilike činili sve izraženijom u korist onih koji brinu o državi.

O RUSKO-UKRAJINSKOJ KRIZI

Neće biti lako, ali verujem u politiku naše države

l Koliko će na Srbiju uticati rusko-ukrajinska kriza? Treba li da strepimo od poskupljenja, nestašica...

- Građani Srbije još uvek ne osećaju posledice tog globalnog sukoba u onoj meri u kojoj to osećaju građani ostatka sveta iz jednog prostog razloga jer je neko na svoja leđa preuzeo sav pritisak i muku, a to je predsednik Republike Aleksandar Vučić. Svet definitivno više nije isti, međunarodni odnosi više nikada neće biti isti i ne postoji izvesnost ni po jednom pitanju. Da li će biti lako, sigurno da neće, ali ja verujem u politiku naše države i verujem da ćemo sačuvati mir i stabilnost.

O SANKCIJAMA RUSIJI

Srbija će ostati verna svojim interesima

l Hoće li Srbija ostati verna Rusiji ili su pak pritisci SAD i EU da joj uvedemo sankcije prejaki?

- Srbija će ostati verna sopstvenim interesima i politici koja će omogućiti da se nastavi realizacija najvažnijeg nacionalnog interesa, a to je dalji razvoj države, bolji životni standard, mir i stabilnost.

Bonus video:

00:53

OČEKUJEM UBEDLJIVU I ISTORIJSKU POBEDU ALEKSANDRA VUČIĆA: Premijerka Ana Brnabić se nakon glasanja obratila javnosti [unpublished]

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja