');
Najnovije vesti
Blic Vesti Hronika

TEREZA IZ ZRENJANINA JE UBILA MUŽA, NJEGOVO TELO KASAPILA I KUVALA Jezivo: Istorija je puna priča o raznim zločinima, ovo su NAJSUROVIJE ŽENE UBICE IZ SRBIJE

Vest da je Tereza Perić na najbrutalniji način ubila svog muža u Zrenjaninu, a zatim ga sekla motornom testerom i kuvala delove njegovog tela, šokirala je celu Srbiju. Ovaj surovi zločin nesumnjivo je podsetio na neke od najpoznatijih žena-ubica u Srbiji, koje su hladnokrvno usmrtile svoje muževe, članove porodice, komšije, pa čak i slučajne prolaznike.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Srđan i Tereza Perić Foto: S.Z.J., Društvene mreže / Ringier
Srđan i Tereza Perić

Tereza je, kako se sumnja, najpre svom mužu Srđanu dala lekove za spavanje, zatim ga izbola nožem i isekla delove tela motornom testerom. To nije bio kraj užasnom zločinu, ona je navodno kuvala njegove noge i polni organ u loncu, a sve to naočigled njene dece.

Prema pričama komšija, ništa nije ukazivalo na ovakvu tragediju. Na društvenim mrežama ljubav Tereze i Srđana je cvetala, te ništa nije slutilo da bi osumnjičena mogla da počini ovakvo delo.

Pročitajte još

Iako se čini, ovo nije jedini stravični zločin u Srbiji. Podsećamo vas na neke od najjezivijih zločina čiji su glavni akteri bile žene.

Baba Anujka

Priča o najsurovijim ženama ubicama u Srbiji počinje sa Baba Anujkom - staricom iz sela Vladimirovac u blizini Pančeva, koja slovi za najpoznatiju ženu serijsku ubicu u Srbiju.

Baba Anujka
Foto: Iz knjige o babi Anujki / RAS Srbija
Baba Anujka

Ana Draksin, Banatska veštica iliti Baba Anujka, smatra se među prvim serijskim ubicama u Jugoslaviji, a poznata je u celom svetu. Baba Anujka se optužuje da je učestovovala u trovanju najmanje 50, a prema nekim procenama i do 150, ako ne i više ljudi.

Postoje dve verzije o njenoj konačnoj sudbini. Prema jednoj, kada je konačno osuđena za svoje zločine, imala je 90 godina. Osuđena je na 15 godina zatvora, ali je puštena posle 8 godina zbog svoje poodmakle dobi i umrla dve godine kasnije, u 100. godini.

Prema drugoj, još neverovatnijoj verziji, iz zatvora su je pustili nemački okupatori 1941., nakon čega je umrla u svojoj kući u 104. godini.

Foto: Iz knjige o babi Anujki / RAS Srbija

Prema pisanju profesora hemije Šimona Đarmatija, zahvaljujući kojem je priča o Baba Anujki sačuvana, tvrdi da je ova plaćena trovačica, kada bi joj mušterija došla s problemom, prvo pitala: "Koliko je težak taj problem?“. Pritom je zapravo mislila na telesnu težinu osobe, kako bi mogla tačno dozirati otrov u svojoj "vodici“. Na temelju toga mogla je tačno predvideti i za koliko dana će osoba koja popije njenu "vodicu“ podlegnuti otrovu.

"Nakon osmog dana više nećete imati problem“, dala bi do znanja mušterijama, naplaćujući svoj ubojiti napitak od dve do 5 hiljada tadašnjih dinara.

Crna Jasmina - ubila svoje ljubavnike

Jasmina Cvetković, u medijima prozvana "Crna Jasmina", šest godina je provela u zatvoru zbog ubistva Aleksandra Paunovića, a onda je 2014. godine uhapšena zbog novog ubistva.

Nakon sedam godina provedenih na slobodi, uhapšena je jer je ubila Milana Tomovića (38) sa kojim je takođe bila u vezi.

Komšije su ispričale da je ubistvu Tomovića prethodila žučna svađa u stanu u beogradskom naselju Miljakovac, a Jasmina, koja je zbog zlodela dobila nadimak "Crna Jasmina", branila se da je Tomovića ubila u samoodbrani. Osuđena je na 13 godina zatvora.

Dušanka Petrović - ubila muža, brata, pljačkala sudije

Dušanka je bila zaposlena u Privrednom sudu u Beogradu kao stručni saradnik. Kada bi sudije odlazile na pauzu, ona bi im uzimala ključeve iz tašne koje je posle duplirala, a zatim ulazila u njihove stanove i kuće i potkradala ih.

Zbog toga je i odgovarala, i bila u zatvoru, ali sve to nije smetalo pilotu Selimiru Trpkoviću da se u nju zaljubi i da je oženi, i pored protivljenja svoje dvoje dece iz prvog braka. Pre nego će počiniti zločin, nagovorila je Selimira da otkupi svoj veliki stan na Novom Beogradu i da ga potom prepiše na njenu ćerku iz prvog braka, što je on i učinio.

A onda je došao i kobni dan za Tripkovića, koji je redovno džogirao na Savskom keju. Dušanka ga je tog predvečerja pratila, a kad je stigao do kraja keja, upucala ga je u potiljak, a onda iz sveg glasa zakukala:”Upomoć, napali su nas"

U ženskom zatvoru u Požarevcu Dušanka se zbližila sa cimerkom Ljubicom Kolovrat, sa kojom se, jednog slobodnog vikenda, išetala iz kazamata i više se nije vratila.

A onda je, marta 2006. godine, regionom odjeknula vest da je Dušanka Petrović u Sarajevu organizovala ubistvo svog brata Aleksandra, da bi se dokopala majčinog stana koji on nije hteo da proda.

Foto: MUP

Olivera Krsmanić - prva žena osuđena na 40 godina robije

Olivera Krsmanić je bila prva žena koja je osuđena na 40 godina zatvora u Srbiji, ali je kasnije ta kazna preinačena u 15 godina, dok je njen saučesnik Slobodan Jordanov osuđen na 20 godina. Ona je 2005. godine ubila taksistu Nezira Šišića hicem u potiljak.

Njegovo telo je pronađeno kod toplane na Ceraku u Beogradu. Motiv ubistva nije bilo koristoljublje, jer nije uzela novac od žrtve. U policiji je kratko izjavila: „Imala sam pare, na taksimetru je otkucalo 597 dinara. Razmišljala sam da li da platim ili da ga ubijem. Izvadila sam pištolji i pucala mu u glavu“, opisala je događaj Olivera.

Olivera Krsmanić
Foto: RAS Srbija
Olivera Krsmanić

Šišić, inače bivši policajac, umro je momentalno. Ona je nogama izgurala njeovo telo i sela za volan. U selu Guncati kod Beograda, pokupila je Slobodana Jordanova. Oboje su u tom trenutku bili ovisnici od droge. Šišićev automobil pronađen je spaljen u mestu Grabovica kod Gornjeg Milanovca.

Olivera je ispričala Slobodanu šta je uradila i kako je ubila taksistu. On je rešio da i on vidi kako je ubiti čoveka. Njegova žrtva je bio Zoran Radović, radnik privatne benzinske pumpi na Ibarskoj magistrali u selu Mojsinje, između Čačka i Kraljeva.

Policajci su brzo povezali dva ubistva i počela je potraga za Oliverom i Slobodanom. Na kraju je usledila i filmska potera, Jordanov je pucao na policiju i ranio policajca Nenada Jelića, a u okršaju je i sam ranjen.Olivera Krsmanić izašla je iz zatvora u martu 2020. godine, mesec i po dana pre isteka pune kazne od 15 godina. Ona više ne živi u Srbiji.

Ona je tada satarom ubila prvo majku Ljiljane (61) i babe Ivanke (90) u Mileševsoj ulici na Vračaru. Njoj je i deda bio glumac, tako da je na njoj bio veliki pritisak, zbog kojeg se veruje da je "izgubila živce".

Navodno ju je majka godinama verbalno maltretirala i zlostavljala zbog neuspešne karijere, ali i života.

Pročitajte još

Dohvatila je sataru i prvo ubila majku Ljiljanu sa kojom je konsantno bila u sukobu. Onda je rešila da ubije i babu Ivanku, iako nije imala ništa protiv nje, ali je kasnije izjavila: „Da bi baba mnogo patila pošto joj je ubila ćerku“, pa je i nju usmrtila satarom.

Posle masakra, Teodora je otišla u kupatilo, oprala sataru i ruke od krvi. Nakon toga je popila votku i lekove, a onda probudila muža koji je spavao u drugoj sobi i rekla šta je učinila. Prvostepenom presudom osuđena je na 30 godina zatvora, dok je Apelacioni sud tu kaznu smanjio na dve decenije iza rešetaka.