Nova vest
Fudbal

Subota, 21.05.2022.

16:40

Fudbaleri Brazila se pripremaju u Evropi pred Mundijal

Fudbalska reprezentacija Brazila pripremaće se u Evropi od 14. novembra za Svetsko prvenstvo u Kataru na lokaciji koja će tek biti određena.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Fudbaleri Brazila se pripremaju u Evropi pred Mundijal
Foto: Profimedia

To je potvrdio koordinator Fudbalskog saveza Brazila, Žuninjo Paulista, koji je takođe, rekao da će tim stići u Katar 19. novembra, pet dana pre prve utakmice na Mundijalu protiv Srbije.

Ostali rivali Brazila u Grupi G su Švajcarska i Kamerun.

"Okupićemo se u Evropi kako bi igrači koji tamo igraju mogli brže da stignu. Ovog puta imamo samo nedelju dana priprema, tako da će nam značiti bilo koje vreme koje uštedimo", rekao je Žuninjo.

Brazil je pre četiri godine pripreme počeo u Rio de Žanieru, potom se preselio u Totenhemov trening centar u Londonu na deset dana, a zatim otputovao u Rusiju.

Reprezentacija Brazila je na šampionatu sveta 2018. godine izgubila u četvrtfinalu od Belgije sa 2:1.

Brazil će narednog meseca odigrati dve prijateljske utakmice u Aziji - protiv Južne Koreje u Seulu i protiv Japana u Tokiju.

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) i dalje želi da Brazil i Argentina odigraju svoju kvalifikacionu utakmicu za Svetsko prvenstvo koja je prekinuta prošlog septembra, ubrzo nakon početka, jer su pojedini argentinski fudbaleri prekršili kovid protokole.

FIFA želi da se taj meč odigra u septembru, ali se nijedna od ekipa nije obavezala da će igrati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve