Capital.ba

“Gasprom” obustavio isporuku Finskoj

21.05.2022. / 12:51

MOSKVA – Ruski “Gasprom” potvrdio je potpunu obustavu isporuka gasa Finskoj od danas, zbog odbijanja da gas bude plaćen u rubljama.

gas

Foto: EPA

Do kraja radnog dana 20. maja “Gasprom eksport” nije primio uplatu za isporuku gasa u aprilu od finskog Gasuma, u skladu sa Ukazom predsjednika Ruske Federacije, navedeno je u saopštenju, prenosi list Izvestija.

Dodaje se da je 2021. godine Gasprom eksport isporučio finskoj kompaniji Gasum 1,49 milijardi kubnih metara gasa, što je činilo dvije trećine ukupne potrošnje gasa u Finskoj.

Prethodno je finsko Ministarstvo energetike saopštilo da su isporuke ruskog gasa Finskoj obustavljene jutros.

Gasprom eksport je juče obavijestio finsku energetsku kompaniju Gasum da će isporuke prirodnog gasa Finskoj prestati 21. maja ujutru zato što Finska nije pristala da plaća gas u rubljama, navodi finsko Ministarstvo za rad i privredu. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!