clear sky
9°C
25.04.2024.
Beograd
eur
117.1627
usd
109.3752
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

NAJSOČNIJI KOLAČ SA VIŠNJAMA: Veoma se LAKO PRIPREMA, svi sastojci dodaju se u jednu posudu (VIDEO)

21.05.2022. 08:25
Piše:
Srbija Danas
kolači
kolači / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic
Brzo i jednostavno, a veoma ukusno!

Danas vam iz bakine kuhinje predstavljamo recept za kolač sa višnjom koji će obradovati sve ukućane. 

NIJE LIMUN, A NI LAN: Ovu NAMIRNICU ostavi u VODI da PRENOĆI, napitak SKIDA SALO sa STOMAKA u rekordnom roku

NIJE LIMUN, A NI LAN: Ovu NAMIRNICU ostavi u VODI da PRENOĆI, napitak SKIDA SALO sa STOMAKA u rekordnom roku

ŽITARICA KOJU JEDU JELENA I NOVAK ĐOKOVIĆ SVAKOG DANA: Telo se čisti od TOKSINA i organizam će se brzo preporoditi

ŽITARICA KOJU JEDU JELENA I NOVAK ĐOKOVIĆ SVAKOG DANA: Telo se čisti od TOKSINA i organizam će se brzo preporoditi

Potrebno je:

  • mere male šole za kafu (100 gr)
  • 3 jaja
  • 2 šoljice brašna
  • 2 šoljice griza
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 šoljica ulja
  • 3 šoljice šećera
  • 180 ml jogurta
  • 500 gr voća
  • 1 puna kašika kakaa
  • korica limuna

Priprema:

Umutiti belanca sa šećerom dodati brašno i griz sa praškom za pecivo, ulje, jogurt, žumanca i koricu limuna. 

Sve dobro izjednačiti. Podeliti na dva dela, u jedan dodati kakao.  Tepsiju obložiti pek papirom pa sipati testo. Peći na 200 stepeni C 6 minuta. Preko tamnog dela dodati voće, ja sam stavila višnje, pa sipati svetli deo i rasporediti. 

Vratiti ponovo u rernu i peći još 30 minuta da lepo zarumeni. Seći potpino hlađen. Po želji posiuti prah šećerom i vanilin šećerom. Uživajte..

 

Piše:
Srbija Danas
21.05.2022. 08:25