Najnovije vesti
Vesti Hronika
VLADIMIR SUPRUZI MILENI PUCAO U VRAT DOK JE SPAVALA Koferi pronađeni u kući otkrivaju motiv brutalnog pokušaja ubistva?

VLADIMIR SUPRUZI MILENI PUCAO U VRAT DOK JE SPAVALA Koferi pronađeni u kući otkrivaju motiv brutalnog pokušaja ubistva?

Vladimir M. (40) u ponedeljak je u porodičnoj kući upucao svoju suprugu Milenu M. (35) u vrat, kako se sumnja, nakon svađe u kojoj mu je rekla da će u Nemačku otići sama sa decom. Ranjena Milena, koja je radila kao doktorka u Nemačkoj, nalazi se u UKC Kragujevac, u teškom opštem zdravstvenom stanju, a njen suprug je u pritvoru. Na saslušanju se branio ćutanjem.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Kragujevac Foto: Facebook, Tanjug_storyline Beograd / Nikola Večanski / Ringier
Kragujevac

Kako "Blic" nezvanično saznaje, sumnja se da je kritične noći Milena, koja je došla u Srbiju kako bi napravili oproštaj i preselila i supruga i decu kod nje u Nemačku, rekla Vladimiru da će otići sama sa decom.

- U kući u kojoj je Milena upucana pronađene su spakovane samo njene i dečje stvari. Vladimirovog kofera nije bilo. Zato se sumnja da mu je rekla da ide bez njega i da je on poludeo - kaže izvor "Blica" iz istrage.

Da li je Milena došla u Srbiju i to saopštila mužu ili su se posvađali, ili on nije želeo da krene, za sada nije poznato i znaju samo njih dvoje. Međutim, Milena je u teškom stanju, a Vladimir se brani ćutanjem, te istinu nije moguće saznati.

- Komšije su pominjale da je on sumnjao da ga u Nemačkoj vara. Pominju i to da je možda video neke poruke u njenom telefonu i da je svađa tako započela - dodaje izvor.

Vladimir je, pred tužilaštvom rekao da je u "teškom psihičkom stanju" i da zbog toga "nije u stanju da iznosi odbranu".

Njemu se na teret stavlja krivično delo ubistvo u pokušaju i neovlašćeno držanje oružja.

Foto: Ringier

Upucana žena nalazi se u teškom opštem zdravstvenom stanju i život joj je ugrožen.

- U ponedeljak, 16. maja 2022. godine, u našu zdravstvenu ustanovu transportovana je žena M. M. sa teškom telesnom povredom, opasnom po život, nanesenom vatrenim oružjem u lice. U toku dana, obavljena je hitna hirurška intervencija, u kojoj je učestvovao tim hirurga UKC Kragujevac. Pacijentkinja je na lečenju u Jedinici intenzivnog lečenja Službe za anesteziju i reanimatologiju u teškom opštem zdravstvenom stanju, životno ugrožena - naveli su iz UKC Kragujevac.

Doktori koji su je operisali nezvanično su za Informer rekli da su njene povrede izuzetno teške.

- Njene povrede su izuzetno teške jer je metak napravio prostrelnu ranu i napravio veliko razaranje naročito na izlasku - objasnio je hirurg.

Upucao je dan pred odlazak

Kako su ranije navele komšije upucane žene, Milena je radila u Drezdenu i planirala je da povede muža i decu da joj se priključe. U Srbiju je došla da naprave ispraćaj.

- Sve su isplanirali, bili su spremni da se presele. Pozdravili su se sa rodbinom, on je valjda dao i otkaz u firmi u kojoj je radio da bi išao sa njom. Koliko znam, trebalo je zajedno da odu, znači upucao je dan pred odlazak - pričaju komšije.

Kada je pucao u nju, u kući su bila i njihova deca.

- Imaju dvoje male dece koja su bila u kući kada je on pucao u nju. Šta se tu desilo, niko ne zna, pričaju da misli da ga ona vara, jer tri godine već živi u Nemačkoj - pričaju komšije.

Pročitajte još

Policija satima ubeđivala Vladimira da se preda

Vladimir je uhapšen nakon višečasovnih pregovora da izađe iz automobila u kojem se zabarikadirao. Policija ga je opkolila i satima pregovarala sa njim da se preda.