Najnovije vesti
Vesti Novi Sad
Zrenjaninci muku muče sa komšijama koji GODINAMA GOMILAJU SMEĆE i tvrde da su sankcije JEDINO REŠENJE

Zrenjaninci muku muče sa komšijama koji GODINAMA GOMILAJU SMEĆE i tvrde da su sankcije JEDINO REŠENJE

Stanari naselja u ulici Boška Buhe u Zrenjaninu bezuspešno ukazuju nadležnim gradskim službama da nesavesni građani godinama gomilaju smeće i kabasti otpad pored kontejnera koji se nalaze kod stambenih zgrada, u ulici 8. marta. Takođe, u kontejnere za odlaganje otpada oni bacaju i delove betona, cigle i slično, što oštećuje vozila JKP "Čistoća i zelenilo".

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Otpad pored kontejnera Foto: Dnevnik/Privatna arhiva / Ustupljene fotografije
Otpad pored kontejnera

Tim povodom, poznati zrenjaninski politikolog Miroslav Samardžić uputio je otvoreno pismo gradonačelniku Zrenjanina Simu Salapuri u kojem ga je obavestio da se, među onima koji to rade, nalaze i privatni preduzetnici i stanari okolnih porodičnih kuća, prenosi Dnevnik.

Smeće
Foto: Mitar Mitrović / RAS Srbija
Smeće

- Često se dešava da u kontejnere, ili pored njih, oni bacaju i stočne fekalije i životinjske ostatke. Stanje je nepodnošljivo, posebno leti. Radnici JKP "Čistoća i zelenilo" ulažu maksimalne napore i redovno prazne kontejnere. Nažalost, brojni naši sugrađani bezobzirno krše gradske komunalne propise i stvaraju divlje deponije u neposrednoj blizini zgrada - naveo je Samardžić.

Prema njegovim rečima, zbog toga je u više navrata dolazilo do verbalnih okršaja između stanara naselja i neodgovornih sugrađana.

- U Komunalnoj miliciji su nam savetovali da sami dokumentujemo fotografijama ove tvrdnje. To je, međutim, rizično budući da se radi o veoma agresivnim ljudima koji su spremni i da se fizički obračunavaju. Postoji jednostavan način da se to divljaštvo i nasilje spreči. Dužni ste da naložite Komunalnoj miliciji da preduzme mere iz delokruga svoje nadležnosti i da počne da sankcioniše ljude koji se bezobzirno odnose prema komunalnoj higijeni - zaključio je Samardžić u otvorenom pismu gradonačelniku.