Почетак Безбедност и заштита У покушају да спречи крађу отпадног бакра претучен радник Борске флотације

У покушају да спречи крађу отпадног бакра претучен радник Борске флотације

8 друго читање
0
0
618

Ухваћени батинаши-лопови

После обрачуна са радником Борске флотације М.М., који је претучен јер лоповима није хтео да покаже где је сакрио претходно “типован” плен, нападачи су се поново вратили на лице места у намери да наставе са крађом, а безобзирност и бахатост коштала их је привођења. – Радника Борске флотације напале су две особе и нанеле му повреде у пределу главе, због чега је збринут на Одељењу тријаже борске Болнице
SZC
. – У покушају да заштити имовину Serbia Zijin Copper и спречи крађу отпадног бакра, јутрос у 5.20 брутално је претучен радник Борске флотације М. М. (55). У погону дробљења ове фабрике, где се одваја хладан материјал, напале су га две особе и нанеле му повреде у пределу лица, због чега је М. М. збринут на Одељењу тријаже борске Болнице. Радник се осећа добро, али је задржан због детаљног испитивања, с обзиром на то да су га нападачи више пута песницама ударили у главу.
Батинаши-лопови су ефикасном акцијом борске полиције ухваћени само сат времена након напада, и то на “месту злочина”. После обрачуна са М.М., који је претучен јер није хтео да им покаже где је сакрио претходно “типован” плен, они су се поново вратили у Борску флотацију у намери да наставе са крађом, па их је безобзирност и бахатост коштала привођења.
По подацима Сектора за безбедност и здравље на раду, прошле недеље регистровано је 375 особа које су у 58 наврата покушале да украду око 800 килограма разног бакарног материјала. – Карактеристично је то да се у последње време напади на имовину компаније дешавају током дана и да у таквим „акцијама“ учествује све већи број малолетника и жена – каже руководилац овог сектора Саша Перишић.
Последњи случај премлаћивања догодио се 14. марта код кривељске флотације, када је нападнут службеник ФТО компаније задужене за чување имовине и људи у Serbia Zijin Copper. Полиција у Бору је и овај догађај расветлила експресно брзо.
Serbia Zijin Copper најоштрије осуђује било какав вид насиља, похваљује радника М.М. за ревносност приликом очувања имовинске безбедности компаније, али и позива све релевантне државне институције да сузбију злочин и крађе, а правосудне органе да убрзају преглед, вођење и процесуирање оваквих случајева и строго казне виновнике.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Безбедност и заштита

Оставите одговор

Погледајте и

Србија Зиђин Копер рекултивише старо одлагалиште раскривке и гради шуму пријатељства

Бор сади бор Компанија је у подухват рекултивације „Високих планира“ ушла иако тај посао н…