STOJKE I VUK RAŠOVIĆ POKORILI SAUDIJSKU ARABIJU: Srbi napravili senzaciju, osvojili Kup kralja! (VIDEO)
Foto: Stefan Stojanović

maheri

STOJKE I VUK RAŠOVIĆ POKORILI SAUDIJSKU ARABIJU: Srbi napravili senzaciju, osvojili Kup kralja! (VIDEO)

Fudbal -

Mala Al Fajha posle penala potukla moćni i favorizovani Al Hilal

Vladimir Stojković i Vuk Rašović pobrinuli su se za najveće iznenađenje u fudbalu Saudijske Arabije. Sa svojim klubom Al Fajha osvojili su Kup Kralja, tako što su u finalu posle boljeg izvođenja jedanesteraca pobedili favorizovani Al Hilal.

Vladimir Stojković
foto: Printskrin/Instagram

Posle 90 minuta rezultat je bio nerešen 1:1, a onda je na penalima slavila Al Fajha sa 3:1, a u glavnoj ulozi bio je Vladimir Stojković. Bio je to prvi trofej za klub koji ima istoriju od 60 godina. Najveći uspeh u istoriji za koji su zaslužna dvojica Srba - Vladimir Stojković i trener Vuk Rašović.

Vuk Rašović
foto: Printskrin/Instagram

Al Hilal je najmoćniji i decenijama najjači klub u Saudijskoj Arabiji, koji je osvojio čak 17 titula prvaka države. Predvodi ga Argentinac Ramon Dijaz, a vrednost ekip eje više od 60.000.000 evra. Prva zvezda tima je Odion Igalo, nekadašnji superstar Premijer lige, bivši napadač Mančester junajteda i Votforda. Sa još nekolicinom skupih stranaca kao što su Mateusa Pereira, Musa Marega i Gustav Kueljar.

I sve to nije bilo dovoljno da se potuče ekipa Al Fajha koju predvode Srbi Vuk Rašović i Vladimir Stojković i čija je vrednost svega 9.600.000 evra. U periodu od 120 minuta popularni Stojke imao je pet odbrana, a u penal seriji nije primio gol u prve tri serije kada su šutirali Odion Igalo, Al Faraj i Al Hamdan. Veliko slavlje nastalo je kada je Grk Panajotis Tahcidis zatresao mrežu u petoj seriji i doneo prvi trofej u istoriji kluba.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track