Najnovije vesti
Vesti Svet
DRAMATIČNA IZJAVA ZELENSKOG "Ruske snage su potpuno uništile region Donbasa i pretvorile ga U PAKAO" (VIDEO)

DRAMATIČNA IZJAVA ZELENSKOG "Ruske snage su potpuno uništile region Donbasa i pretvorile ga U PAKAO" (VIDEO)

Pedsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je sinoć da su ruske snage potpuno uništile istočni region Donbasa i optužio Moskvu da sprovodi besmislena bombardovanja u trenutku kada je intenzivirala ofanzivu.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Volodimir Zelenski Foto: ukrainian presidential press office / Tanjug/AP
Volodimir Zelenski

- U Donbasu okupatori pokušavaju da izvrše još veći pritisak. Tamo je pakao i to nije preterivanje - rekao je on u noćnom video obraćanju, preneo je Rojters.

U regionu Černigov severno od Kijeva Rusi su gađali selo Desnu i mnogi su pritom poginuli, rekao je ukrajinski predsednik u noćnom obraćanju.

Pročitajte još

- Stalni su udari i na mesta oko Odese, na gradove centralne Ukrajine, Donbas je potpuno uništen - sve to nema i ne može imati nikakvo vojno objašnjenje kako tvrdi Rusija - nastavio je.

- Ovo je nameran i zločinački pokušaj da se ubije što više Ukrajinaca - rekao je.

- Uništiti što više kuća, društvenih objekata i preduzeća. To je ono što će kvalifikovati genocid nad ukrajinskim narodom i zbog čega će okupatori definitivno biti privedeni pravdi - dodao je.

Ukrajinsko ministarstvo odbrane je u četvrtak optužilo Rusiju jačanje svojih napada u Donbasu i sprečavanje civila da pobegnu.

Zelenski je tokom jučerašnjeg govora ukrajinskim studentima rekao je da još ne može da pozove Ukrajince da se vrate kući iz inostranstva zbog straha da će poslednja faza rata biti najteža i najkrvavija, prenose lokalni mediji.