Najnovije vesti
Vesti Beograd
TAKMIČENJE U ROŠTILJANJU Tradicionalna gastronomska manifestacija na Adi "Ćumurom sa humorom"

TAKMIČENJE U ROŠTILJANJU Tradicionalna gastronomska manifestacija na Adi "Ćumurom sa humorom"

Na piknik terenima na Adi Ciganliji, tradicionalna turistička, gastronomska i porodična manifestacija "Čukarička ferijalna roštiljijada" biće održana u subotu, 21. maja god sa početkom u 11.00 časova.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
roštilj, kuvanje Foto: shutterstock
roštilj, kuvanje

Ove godine, učešće uzeće 120 takmičarskih ekipa u jedinstvenom takmičenju u pripremi roštilja, pod sloganom "Ćumurom sa humorom" .

Žiri, u čijem sastavu su profesori Visoke hotelijersko-ugostiteljske škole i profesionalni kuvari iz beogradskih restorana, izabraće najukusniji i najlepše dekorisan roštilj.

U bogatom kulturno-umetničkom programu biće održan takmičarski festival folklora, kao i festival tradicionalnih sportskih takmičenja, na kojem će se posetioci oprobati u nadvlačenju konopca, hodanju na štulama, bacanju kamena s ramena i drugim pomalo zaboravljenim nadmetanjima.

U saradnji sa Institutom za transfuziju krvi, kao i prethodnih godina, biće organizovana akcija dobrovoljnog davalaštva, dok će volonteri Crvenog krsta Čukarica prezentovati veštine pružanja prve pomoći.

Najuspešnije ekipe biće nagrađene vrednim nagradama i peharima, a sve posetioce očekuje druženje uz gastronomske specijalitete i zanimljiv program.