CRNO NA BELO, OVO JE LISTA NEPRIJATELJA RUSIJE: Predsednik Dume objavio spisak, na vrhu su SAD, ali je treće mesto iznenađenje!
Foto: EPA / MAXIM SHIPENKOV

sukob

CRNO NA BELO, OVO JE LISTA NEPRIJATELJA RUSIJE: Predsednik Dume objavio spisak, na vrhu su SAD, ali je treće mesto iznenađenje!

Planeta -

Predsednik ruske Državne dume Vjačeslav Volodin objavio je na društvenim mrežama listu "neprijateljskih nacija" rangiranih prema broju antiruskih sankcija koje su uveli.

Listu predvode SAD, sa 1.983 različite sankcije uvedene Rusiji, prema Volodinovom broju. Slede Kanada, Švajcarska, Britanija, EU kao jedinstvena celina, Australija i Japan.

"Uvođenjem nelegalnih sankcija Rusiji, ove države su izazvale skok cena energije i hrane. izjavio je ruski zvaničnik. "To su glavni krivci za sadašnje nevolje i buduće krize širom sveta", dodao je on.

Iako mnogi tvrde da je rat u Ukrajini pokrenuo skok cena, "Raša tudej" piše da su cene energije dostizale rekordno visoke nivoe u Evropi pre ruske ofanzive na Ukrajinu, kao i da sankcije Rusiji čine da sve bude još gore. Sankcije su takođe pogoršale rusku i belorusku hemijsku industriju, uključujući i đubriva, piše ruski medij.

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš rekao je u sredu da ograničenja na rusku hranu i đubriva moraju biti ukinuta kako bi se izbegla velika kriza. U suprotnom bi "desetine miliona ljudi prevrnuli preko ivice u nesigurnost u vezi sa nabavkom hrane, praćenu neuhranjenošću i masovnom glađu u krizi koja bi mogla da traje godinama", upozorio je on.

Kurir.rs/Mondo

Bonus video:

01:10

ŠOKATNO! OVDE ZAVRŠAVA ORUŽJE POMOĆI UKRAJINI?! Stručnjak tvrdi: Amerika se sprema da uđe u rat IDENTIČNO JE KAO 1941. GODINE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track