Najnovije vesti
Vesti Beograd
I ovaj deo grada DOBIJA KULE I TO TRI, evo gde i kako će da izgledaju (FOTO)

I ovaj deo grada DOBIJA KULE I TO TRI, evo gde i kako će da izgledaju (FOTO)

Na ulasku u Beograd kod autoputa E75 u planu je izgradnja tri kule "Tempo Tower" na Bežanijskoj kosi, u ulici Partizanske avijacije, čime će i ovaj deo srpske prestonici dobiti ovakve građevine.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Tempo kule, Bežanijska kosa Foto: Ustupljene fotografije
Tempo kule, Bežanijska kosa

Finansiran od strane privatnih investitora koji su vlasnici zemljišta, projekat je plod isključivo domaće pameti i struke. Na njemu će raditi naše arhitekte, urbanisti i građevinski stručnjaci i biće realizovan u skladu sa svimvažećim propisima i procedurama, saopšteno je iz "Tempo Tower".

Foto: Ustupljene fotografije

U planiranju ovog projekta, kako kažu, posebno je vođeno računa da pomenute kule ne ugroze ekološke, saobraćajne i socijalne potrebe prostora i građana na Bežanijskoj kosi.

Tri nove saobraćajnice i pasarela

Kako bi se sprečile gužve predviđena je izgradnja tri nove saobraćajnice i povezivanje saobraćajnica koje do sada nisu bile u funkciji. Tako da kada projekat bude završen saobraćajnih gužvi u ovom delu Bežanijske kose neće biti, tvrde.

Pročitajte još

Dodatno, biće izgrađena i pasarela za pešake i bicikliste preko autoputa koja će povezati Sportski centar „11. april“ sa drugim sportskim sadržajima na Bežanijskoj kosi.

Foto: Ustupljene fotografije

Poštujući lokalnu zajednicu, na lokaciji "Tempo Tower" procenat zelenih površina biće povećan čak 30 puta u odnosu na danas.

"Nijedno drvo neće biti posečeno zbog izgradnje novog simbola Beograda, već će, naprotiv, ovaj deo grada dobiti nove zelene površine", saopšteno je.

Foto: Ustupljene fotografije

Komunalna infrastruktura koja je predviđena za novi simbol Beograda, kako opisuju kule, biće veća i obimnija od standarda koje propisuju gradske institucije, upravo da bi lokalna zajednica čitave Bežanijske kose imala korist.

Foto: Ustupljene fotografije