Dostupni linkovi

Maloletnici se sumnjiče za lažno dojavljivanje o bombi u Nišu


Gimnazija "Bora Stanković" u Nišu
Gimnazija "Bora Stanković" u Nišu

Niška policija je identifikovala četvoricu maloletnika koji se sumnjiče za lažno dojavljivanje o bombi u Gimnaziji "Bora Stanković", saopštila je 19. maja lokalna policija grada na jugu Srbije, prenosi Beta.

Oni se sumnjiče da su, po prethodnom dogovoru, kupili SIM karticu, a potom prijavili da će eksploziv biti aktiviran za pola sata, navela je Policijska uprava Niš.

Kako je Beta ranije javila, škola je odmah evakuisana, a dojava o bombi bila je anonimna.

Ovo je treća dojava o podmetnutoj bombi u Nišu u poslednjih mesec dana.

Кontradiverzionim pregledom utvrđeno je da je prijava lažna.

Protiv osumnjičenih, od koji dvojica imaju 17 godina a dvojica 16 godina, biće podneta krivična prijava zbog sumnje da su izvršili krivično delo izazivanje panike i nereda.

Ova dojava je stigla 18. maja, kada je u Srbiji upućeno više dojava o navodno postavljenim bombama u objektima u Beogradu, Novom Sadu u Vojvodini i Nišu na jugu Srbije.

Javni objekti širom Srbije su poslednjih meseci, od početka ruske invazije na Ukrajinu, bili meta lažnih dojava o postavljenim bombama, a samo u jednom danu, 16. maja, dojave su dostavljene elektronskom poštom na 173 školskih adresa od 258 osnovnih i srednjih škola u Beogradu.

Meta dojava, koje su stigle elektronskom poštom, bili su i zoo vrt, aerodromi, tržni centri, letovi Air Serbia za Rusiju, mostovi.

XS
SM
MD
LG