Od danas psihološka podrška onkološkim pacijentima u udruženju Etno forma 1Foto: KCN

U udruženju Etno forma u Jagodini počinje program psihološke podrške, ali i radne terapije za onkološke pacijente i njihove porodice, a grupe će se sastajati svakog četvrtka.

Borba sa teškom bolešću osim fizičkih, donosi i prihološke nedaće, a organizatori se trude da im olakšaju ovakve životne periode.

„Nudimo razgovore svim onkološkim pacijentima, ali i njihovim porodicama koje se takođe bore sa brojnim poteškoćama. Ideja je da svi koji žele, dobiju psihološku i psihoterapijsku podršku. Sada smo osnovali grupu, ali biće moguće i da individualno radimo sa svakim ko bude imao takvu potrebu“, rekla je za Danas Srbijanka Aleksić, psiholog i prihoterapeut.

Osim toga, udruženje Etno forma može da ponudi i podršku kroz rad, jer se ova organizacija inače bavi heklanjem, tkanjem i vezom.

Kako kažu, od ranije je u udruženju veći broj članova koji su prošli kroz borbu sa karcinomom, operacije i brojne zračne terapije, a sada žele da pomognu drugima koji se nalaze u sličnoj situaciji.

„Ja sam onkološki pacijent i ne znam kako bih prošla kroz sve da nisam imala psihološku pomoć. Želimo da onkološkim pacijentima pružimo druženje, rad i stručnu podšku, kako bi lakše prebrodili bolest i teške trenutke“, objasnila je predsednica udruženja Etno forma Olga Nešović.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari