Vesti

1

MUP: Smrt mladića iz Splita bila nenasilna

Autor: IG

Izvor: Beta

MUP: Smrt mladića iz Splita bila nenasilna

Izvor: Novi magazin/SA

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije potvrdilo je danas da je DNK analizom utvrđeno da je u Dunavu pronađeno telo hrvatskog državljana Mateja Periša (28) i da je, prema preliminarnom nalazu obdukcije, smrt nastupila nenasilnim putem.


U saopštenju se podseća da je Periš nestao u Beogradu 31. decembra i da su od tada pripadnici MUP-a Srbije intenzivno tragali za njim i preduzimali sve da rasvetle činjenice i okolnosti nestanka.

"Na pronalasku hrvatskog državlјanina Mateja Periša bili su angažovani pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, Ronilačke jedinice Žandarmerije, Uprave kriminalističke policije, Policijske ispostave za bezbednost na rekama, kao i sve policijske stanice na teritoriji grada Beograda", saopšteno je.

 

Plenković zahvalio srpskoj policiji na saradnji u slučaju nestalog mladića

Premijer Hvatske Andrej Plenković izrazio je danas saučeće porodici Splićanina Mateja Periša čije je telo posle pet meseci pronađeno u Dunavu i zahvalio MUP Srbije na saradnji u tom slučaju.

"Zahvaljujem policiji Srbije na saradnji u proteklim mesecima, tamo je i predstavnik hrvatske policije. U ime cele vlade, izražavamo saučešće porodici u ovom tragičnom događaju", rekao je Plenković na sednici vlade.

On je kazao da je juče razgovarao s Nenadom Perišem, ocem 27-godišnjeg Splićanina koji je nestao u noći 30. na 31. decembra 2021. kada je istrčao iz beogradskog noćnog kluba "Gotik" u kojem je bio sa prijateljima.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Megigo

Nažalost, to je realnost našeg doba. Svi su nekako verovali da će ga negde naći živog u nekom provodu, al eto. Ipak nada postoji da Matej ponovo živi na ovoj planeti. Isus je obećao uskrsenje na rajskoj Zemlji, a to je uteha koja čuva i greje srca miliona ljudi koji su ostali bez voljenih osoba.