19. maj  2022. 11.54  →  16.54 | Izvor: Tanjug, RTV, FoNet

Pronađeno telo pripada Mateju Perišu

BEOGRAD -

Ministarstvo unutrašnjih poslova zvanično je saopštilo da je DNK analizom tela koje je juče oko 9.20 časova pronađeno u Dunavu, na Adi Huji, utvrđeno da se radi o hrvatskom državljaninu Mateju Perišu (1994) čiji je nestanak prijavljen policiji u Beogradu 31. decembra prošle godine.

Prema preliminarnom nalazu obdukcije smrt je nastupila nenasilnim putem.

dunav, peris5

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova od trenutka prijave nestanka hrvatskog državljanina intenzivno su tragali za njim i preduzimali sve mere i radnje kako bi ga pronašli i rasvetlili sve činjenice i okolnosti nestanka.

Na pronalasku hrvatskog državljanina Mateja Periša bili su angažovani pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, Ronilačke jedinice Žandarmerije, Uprave kriminalističke policije, Policijske ispostave za bezbednost na rekama, kao i sve policijske stanice na teritoriji grada Beograda, navedeno je u saopštenju MUP-a.

Plenković: Saučešće porodici Periš i zahvalnost policiji Srbije

Hrvatski premijer Andrej Plenković izrazio je saučešće u ime vlade i svoje ime porodici Mateja Periša, čije telo je pronađeno u Dunavu na Ada-Huji, pet meseci od utapanja i zahvalio policiji Srbije na saradnji.

"Izražavamo saučešće porodici Mateja Periša nakon što smo primili informaciju iz Beograda. Juče sam razgovarao s njegovim ocem, žao nam je što se to dogodilo. Zahvaljujem policiji Srbije na saradnji. U ime cele vlade, izražavamo naše saučešće", rekao je Plenković na početku sednice vlade.

Sutra ispraćaj Mateja Periša

 Telo pokojnog Mateja Periša biće ispraćeno u petak iz crkve Svetog Ante u Beogradu za Split, gde će biti sahranjen, saopšteno je danas iz Beogradske nadbiskupije.

Kako se navodi, telo će biti izloženo u crkvi od 15 sati, a u 17:00 će biti ispraćaj koji će predvoditi beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar.

Srodne vesti

Broj komentara: 1

Megido  19. 05. 2022. | 14:28
Nažalost, to je surova realnost našeg doba. Svi su nekako verovali da će ga negde naći živog u nekom provodu, al eto. Ipak nada postoji da Matej ponovo živi na ovoj planeti. Isus je obećao uskrsenje na rajskoj Zemlji, a to je uteha koja čuva i greje srca miliona ljudi na ovoj planeti koji su ostali bez voljenih osoba. Iskreno saučešće celoj porodici, a posebno ocu koji se lavovski nosio sa ovom situacijom i do poslednje iskre nade u sebi, nije prestajao tragati za nestalim sinom.