Biznis Privreda i finansije
Mask IZGUBIO MILIJARDE DOLARA čim je obelodanio za koga će da glasa na izborima

Mask IZGUBIO MILIJARDE DOLARA čim je obelodanio za koga će da glasa na izborima

Ilon Mask, osnivač SpaceX-a i izvršni direktor Tesle, objavio je na Tviteru, svojoj inače društvenoj mreži koju bi trebalo da preuzme za 44 milijarde dolara - da će na sledećim izborima glasati za republikance.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Ilon Mask Foto: Adrien Fillon/ZUMA Press Wire / SplashNews.com / Splash / Profimedia
Ilon Mask

"U prošlosti sam glasao za Demokrate, jer su bili (uglavnom) ljubazna partija. Ali, postali su stranka podela i mržnje, pa više ne mogu da ih podržavam, glasaću za Republikance", napisao je Mask, ali taj tvit ima svoju cenu, prenosi Telegraf Biznis.

twitter
Foto: Tanjug/AP
twitter

Naime, Mask je zbog ove izjave izgubio 12 milijardi dolara u danu.

Tačnije, potonulaje i njegova kompanija za e-vozila, što je uticalo na Maskovo lično bogatstvo. Sve skupa, Mask je izgubio 49 milijardi dolara otkako je prošlog meseca predstavio svoju ponudu za Tviter, delom zbog pada šireg tržišta, a i zato što su neki investitori u Teslu postali zabrinuti zbog toga kako će finansirati svoju ponudu za giganta društvenih medija, prenosi Telegraf Biznis.

Budući da je reč o velikoj cifri, to zaista ostaje upitno, iako je grupa moćnika odlučila da "pripomogne". S druge strane, američki biznismen i najbogatiji čovek na svetu prošle nedelje je dogovor o preuzimanju Tvitera stavio na "privremeno čekanje".

Mask (50) svakako ostaje najbogatija osoba na svetu, sa bogatstvom vrednim 209,9 milijardi dolara, prema Blumbergovom indeksu milijardera.