Читај ми!

Poreznici zatvorili 143 objekta zbog neposedovanja novih fiskalnih kasa

Poreska uprava je od 1. maja, početka pune primene Zakona o fiskalizaciji, izvršila 760 kontrola evidentiranja prometa putem fiskalnog uređaja. U 143 objekta izrečena je mera zabrane obavljanja delatnosti i to u 138 objekata na 15 dana i u pet objekata na 90 dana. Nema zaštićenih i tolerancije, kaže Nataša Arsić, načelnica Odeljenja za strateške rizike u Poreskoj upravi.

Arsićeva ističe da dužina zabrane rada zavisi od toga da li su prvi, drugi ili treći put uhvaćeni u prekršaju.

"Mislim da su oni kasno ušli u sam proces fiskalizacije, ali ovde nisu bile samo kontrole uvođenja fiskalnih uređaja u novi sistem već je bila i kontrola onih koji ne izdaju račune", objašnjava načelnica Odeljenja za strateške rizike u Poreskoj upravi.

Prema njenim rečima, sve kontrole koje se rade u Poreskoj upravi, ne samo evidentiranje prometa preko fiskalnih uređaja nego i sve poreske kontrole rade se isključivo na bazi analize rizika i kriterijuma za izbor obveznika za kontrolu.

Dodaje da ti kriterijumi upućuju na delimično ili potpuno nepoštovanje propisa i u skladu s tim se opredeljuju kontrole obveznika.

Arsićeva poručuje da će pijačni prodavci do kraja godine biti u posebnom statusu.

"Uredba je promenjena u skladu sa njihovim zahtevima, do kraja godne su oslobođeni fiskalnih uređaja", rekla je Nataša Arsić, načelnica Odeljenja za strateške rizike u Poreskoj upravi. 

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво