Izvor: B92

Japan će uskoro otvoriti granice samo za 50 putnika iz nekoliko zemalja. Ali pod jednim uslovom.

U "akciji probnog turizma" koja se može opisati u najmanju ruku kao čudna, Japan će ponovo početi da prima turističke grupe ovog meseca, ali ograničavajući broj turista na 50 (to je ukupno – ne po danu ili po grupi).

Svi putnici moraju biti vakcinisani sa tri doze vakcine protiv koronavirusa, a svaka turistička grupa će biti ograničena na četiri putnika.

Sve boje Japana: Vrt u kojem raste crveno čupavo grmlje i cveće plave boje FOTO

Moći će da dođu turisti iz Australije, Singapura, Tajlanda i Sjedinjenih Američkih Država.

"Ograničenim posetama će se testirati mere za sprečananje korone, uključujući prevenciju infekcije i reagovanje u vanrednim okolnostima. Informacije će biti poslate turističkim agencijama, hotelima i drugim turističkim kompanijama. Posetioci će morati da budu u pratnji turističkog vodiča i moći će da idu samo u oblasti gde nije vanredno stanje, a u kojima su vladini zvaničnici pristali da prime putnike", pisalo je u saopštenju Japanske turističke agencije.

Za sada je prilično nejasno kako će ta mala grupa ljudi biti od pomoći Japanu da potvrdi da li su mere protiv koronavirusa dovoljne, a nepoznato je i da li će zaista granice biti uskoro otvorene, kako je premijer Fumio Kišida nagovestio tokom posete Londonu ranije ovog meseca.

Japan je u toku pandemije pao sa 8.000.000 stranih turista u periodu između januara i marta 2019. godine do samo 100.000 u istom periodu 2022. godine.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.