SAD: Nastavljamo da podržavamo Crnu Goru

Sjedinjene Američke Države nastaviće da podržavaju Crnu Goru na putu reformi, poručila je ambasadorka SAD u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke.

Izvor: B92

Sreda, 18.05.2022.

09:44

SAD: Nastavljamo da podržavamo Crnu Goru
Mehaniq/Depositphotos

Ona je danas, u razgovoru sa ministrom pravde Markom Kovačem, navela da je posebno važna međusobna saradnja u edukaciji nosilaca pravosudnih funkcija.

Iz Ministarstva pravde su saopštili da je posvećenost nastavku ključnih reformi na putu ka daljem dostizanju demokratskih vrednosti u oblasti vladavine prava bila ključna tema sastanka.

"Uz obostranu želju da međusobna saradnja i razmena iskustava doprinesu daljem napretku Crne Gore na putu osnaživanja crnogorskih pravosudnih organa", navodi se u saoštenju.

Ističe se da je ambasadorka Rajnke poručila da SAD ostaju snažno privržene da podrže taj resor na putu ka ostvarenju daljeg napretka u oblasti vladavine prava i reformi pravosudnog sistema Crne Gore.

Kovač je kazao da je uveren da će međusobna saradnja i razmena iskustava u narednom periodu biti još intenzivnija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: