Savićević: Zbog čega Vojvodina, Čukarički i ostali ne mogu da budu prvaci? 1foto: Starsport

Legendarni fudbaler Crvene zvezde smatra da nedodirljivost Crvene zvezde i Partizana nije dobra za srpski fudbal.

Predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore, Dejan Savićević, privukao je posebnu pažnju medija na promociji knjige o srpskom selektoru i njegovom nekadašnjem saigraču Draganu Stojkoviću. Između ostalog, traženo mu je da prokomentariše činjenicu da u eri samostalne Srbije na tronu Superlige nema mesta ni za koga osim za Crvenu zvezdu i Partizan.

„Zvezda je dominantna u srpskom fudbalu poslednjih nekoliko godina. Vidim da tu ima dosta žalbi sa druge strane. Kad je Zvezda prva, onda iz Partizana plaču i obrnuto. Po mom skromnom mišljenju, to je tragedija. Da kad je Zvezda prva, da je Partizan optužuje i obrnuto. Ostali klubovi, kao što su Vojvodina i Čukarički nikad ne mogu da budu prvaci. Zbog čega?! Zbog njih“, rekao je čuveni Genije.

„Evo, Dinamo je dominantan u Hrvatskoj, pa se pojavi Rijeka, pa Hajduk uzme titulu, pa će sad Osijek verovatno. U Srbiji je tragedija ako Zvezda i Partizan nisu prvi, mislim da je to velika greška i da ostali klubovi ne mogu da provire prvom mestu. Šalio sam se pre sedam-osam godina, da Bajern dođe u Srbiju ne bi mogao da bude prvak. To je tragedija“, dodao je prvi čovek fudbala u bivšoj jugoslovenskoj republici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari