DIY sredstvo protiv prašine: „Napravi sama“ trik sa TikToka

by | maj 18, 2022
DIY sredstvo protiv prašine

Ovo DIY sredstvo protiv prašine postalo je viralno, a toliko je jednostavno, da smo se pitali kako se sami toga nismo setili. 

Uglavnom smo navikli da na TikToku pronalazimo savete vezane za šminkanje, bjuti rutinu i odevanje. Pa ipak, sve češće pojavljuju se videi o jeftinijem uređenju doma, kao i o prirodnim preparatima za čišćenje.

Pročitajte i… Toksičan dom?! Da li je vaš životni prostor bezbedan po zdravlje?

Tako smo nedavno naučili da kombinacija sode bikarbone, sirćeta i vrele vode otpušava odvode i pojačava protok vode u sudoperi. Najnoviji trik pak tiče se one dosadne prašine koju skoro pa svaki dan moramo da prišemo sa elemenata i ukrasa u domu.

DIY sredstvo protiv prašine

Upravo iz tog razloga, jedna korisnica TikToka, Karolina, osmislila je recept za sredstvo za uklanjanje prašine koje, pored toga što je briše, sprečava da ona ponovo brzo „napada“. A kako napraviti ovo sredstvo?

Potrebni sastojci:

maslinovo ulje
velika činija ili tegla
sirće
voda
tečnost za pranje sudova
esencijalno ulje limuna

Pomešajte kašiku maslinovog ulja s kašikom sirćeta i pola šolje vode. Zatim dodajte dve kapi deterdženta za sudove i 10 kapi ulja limuna. Naprskajte ovim sredstvom površinu pa je prebrišite čistom (mikrofiber) krpom. Sirće uništava grinje, dok ulje sprečava da se prašina lepi na površinu. Uz to, esencijalno ulje limuna osvežava vazduh.

@carolina.mccauley Magic Dust Repellent ✨ #cleaningtricks #cleaninghack #homehackswithcarolina ♬ Two Weeks – Grizzly Bear

lepotaizdravlje.rsdjedzura/iStock/Getty Images Plus via Getty Images