Najnovije vesti
Vesti Beograd
NOVI NIZ DOJAVA O BOMBAMA U BEOGRADU Evakuisane tri srednje škole, fakulteti, a eksplozivna naprava prijavljena i na TAŠMAJDANU

NOVI NIZ DOJAVA O BOMBAMA U BEOGRADU Evakuisane tri srednje škole, fakulteti, a eksplozivna naprava prijavljena i na TAŠMAJDANU

Nastavlja se niz dojava o postavljenim bombama, kojih je prethodnih dana bilo na stotine, a sada su ponovo evakusane tri srednje škole u Beogradu, dva fakulteta, a eksplozivna naprava je prijavljena i na bazenu Tašmajdan.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Dojava o podmetnutoj bombi Foto: Snežana Krstić / Ringier
Dojava o podmetnutoj bombi

Nešto pre 11 časova u Medicinsku školu na Zvezdari i PTT je stgla dojava o bombi. Evakuisana i Visoka škola elektrotehnike i računarstva, potvrđeno je za "Blic" u MUP-u.

Ubrzo nakon toga su dojave nastavile da se nižu, pa su eksplozivne naprave prijavljene i na bazenu Tašmajdan kao i na Univerzitetu Metropolitan na Dorćolu. Prijava o bombi je stigla nešto pre podneva i u Geološku i meteorološku srednju školu "Milutin Milanković" na Voždovcu.

Na fotografijama koje su objavljene na Instagram profilu "serbia_live" vidi se da je školsko dvorište puno učenika i da se udaljavaju od škole.

Za sada nije poznato da li je bilo još dojava i u drugim školama.

Podsetimo, Najpre je počelo sa dojavom o bombi u avionu i to na letu Beograd Moskva, koji se uprkos nastavku serije lažnih dojava nije ukinuo. Zatim su usledile dojave o postavljenim bombama u najvećim tržnim centrima u Beogradu i Nišu, i tom prilikom je evakuisano na hiljade građana. Objekti "Rajićeva", “Galerija”, “Merkator” i “Delta planet” nisu radili satima dok kontradiverzione ekipe MUP-a nisu obavile pregled.

Najveće iznenađenje, koje je najpre delovalo kao šala, usledilo je pre nekoliko nedelja kada je u školama širom Beograda evakuisno na hiljade đaka. Kako je Ministarstvo prosvete tada saopštiio dojava o bombi je bila u 23 beogradske škole a primljena je cirkularnim mejlom čiji pošiljalac za zada nije poznat.

U poslednjih nedelju dana pozivi su se intenzivirali pa sada skoro svakodnevno dobijamo dojave o bombama i to pretežno u srednjim i osnovnim školama.