Hil: Otvoreni Balkan ima potencijal da privuče još više inostranih ulaganja

Inicijativa Otvoreni Balkan ima potencijal da aktivira celokupni ekonomski potencijal ovog regiona i privuče još više inostranih ulaganja, ocenio je američki ambasador u Srbiji Kristofer Hil.
On je razgovarao sa privrednicima u organizaciji Američke privredne komore u Srbiji.
 
Predsednik Američke privredne komore Stefan Lazarević i Hil naglasili su značaj daljeg napretka Srbije u pridruživanju Evropskoj uniji i naveli da će Sjedinjene Države nastaviti da pružaju podršku Vladi Srbije u svim važnijim reformskim procesima kojima se dodatno unapređuje poslovno okruženje.
"Srbija je postala ključna investiciona destinacija u Evropi. Američke kompanije su u Srbiju uložile više od četiri milijarde dolara i zapošljavaju više od 20.000 radnika. Postoji veliki potencijal za dalji rast", naglasio je Hil.
Hil je dodao da je uveren u nastojanja Komore da podrži američke vrednosti, uključujući stvaranje jednakih tržišnih uslova za sve privrednike, kao i unapređenje transparentnosti, vladavine prava, digitalizacije, energetske diversifikacije i zaštite životne sredine.
 
"To su načela koja će pomoći Srbiji ne samo da privuče nove kompanije, već i da postane članica EU, najvećeg trgovinskog bloka na svetu", ocenio je Hil.
 
Lazarević i Hil podržali su regionalnu ekonomsku saradnju kroz inicijative kao što je Otvoreni Balkan, čiji je cilj smanjenje prepreka za trgovinu i putovanje između zemalja u regionu, navodi se u saopštenju.
 
Lazarević je ocenio da inicijativa Otvoreni Balkan predstavlja veliku podršku procesu pridruživanja EU, a Komora će se postarati da bude konstruktivan partner i pomogne da se uklone sve prepreke. Američka privredna komora nastaviće da bude aktivan i konstruktivan partner Vladi Srbije u prioritetnim reformskim oblastima koje ćemo definisati u saradnji sa novom Vladom, zaključio je Lazarević.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija