Dostupni linkovi

Dojave o bombama u tržnim centrima i studentskim domovima u Beogradu


Tržni centar "Rajićeva", 2019.
Tržni centar "Rajićeva", 2019.

U tržnim centrima “Rajićeva” i Big Fashion u Beogradu , kao i u pojedinim studentskim domovima stigle su dojave o bombama, nezvanično je potvrđeno za Radio Slobodna Evropa (RSE) iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Dojave su stigle u studentske domove Karaburma, Mika Mitrović i Patris Lumumba.

“Sve procedure se vrše u skladu sa procedurama tržnih centara i sve se radi kako bi se obezbedila bezbednost Srbije”, naveli su iz MUP-a.

Policija je na terenu.

Nešto ranije danas je policijskoj upravi u Kragujevcu telefonskim putem prijavljeno da je u njihovoj zgradi postavljena bomba. Kontradivizionim pregledom je utvrđeno da je dojava bila lažna, prenela je Radio-televizija Srbije (RTS).

Javni objekti u Beogradu i širom Srbije su poslednjih meseci, od početka ruske invazije na Ukrajinu, bili meta lažnih dojava o postavljenim bombama.

Samo u jednom danu, 16. maja, dojave su pristigle elektronskom poštom na ukupno 173 školskih adresa od ukupno 258 osnovnih i srednjih škola u Beogradu.

Meta dojava, koje su stigle elektronskom poštom, bili su i zoo vrt, aerodromi, tržni centri, letovi Air Serbia za Rusiju, mostovi.

Ministar policije Aleksandar Vulin naveo je da je u toku "specijalni rat protiv Srbije", ne navodeći detalje.

Premijerka je 17. maja navela da su u pitanju pritisci protiv Srbije jer zvaničan Beograd odbija da uvede sankcije protiv Rusije.

Ona takođe nije pružila više detalja.

XS
SM
MD
LG